Dan Studio ARS softvera u ŽK Osijek

24.05.2012

U organizaciji StudioARS d.o.o. i ŽK Osijek 24. svibnja 2012. održan je četvrtu godinu za redom Studio ARS dan u Osijeku. StudioARS dan u Osijeku održava se povodom izlaska novih inačica programa tvrtke Autodesk budući je StudioARS d.o.o. tvrtka koja se već 20 godina bavi primjenom računala na području građevinarstva, arhitekture, geodezije i GIS-a te je Autodesk partner godinama među najuspješnijima u Hrvatskoj.

 

Predavači su bili Miljenko Jurasić, Benjamin Bašić i Čarli Brezac Benigar iz tvrtke Studio ARS d.o.o. Na Autodesk tehnologiji bazira se i razvoj vlastitih StudioARS programa Urbano, za projektiranje i katastar sustava vodovoda i odvodnje, koje uspješno koriste inženjeri diljem Europe.

 

Tijekom trajanja savjetovanja sudionici su bili upoznati s trenutnim promocijama i mogućnostima ušteda prilikom nabavke Autodesk proizvoda, te povoljnosti sklapanja ugovora o pretplati, što za Autodesk, što za StudioARS programe, AutoCAD-om 2013, najnovijom verzijom u svijetu najpoznatijeg programa za 2D crtanje i 3D modeliranje, novostima u Urbano 7 programima Canalis i Hydra koji su tijekom godina postali hrvatski standard za projektiranje sustava vodovoda i odvodnje, međutim, zauzimaju sve značajnije mjesto i na zahtjevnom europskom tržištu, pa se StudioARS ponosi poslovanjem tvrtke s gotovo svim zemljama svijeta.

 

AutoCAD 2013 najnovija je verzija u svijetu vodećeg alata za 2D i 3D tehničko crtanje i projektiranje na osobnim računalima, platforma koja nudi okolinu za automatizaciju i razvijanje dodatnih programa.

 

Urbano Canalis program je za projektiranje kanalizacijskih sustava koji radi u Autodesk programskom sučelju. Moderna je, fleksibilna i praktična aplikacija prilagođena načinu projektiranja uobičajenom u našem okruženju.

 

Urbano Hydra program je za projektiranje i analizu vodovodnih sustava koji radi u Autodesk programskom okruženju. Pokriva sve faze projektiranja od izrade idejnih i izvedbenih projekata do modeliranja vodovodnih sustava.

 

AutoCAD Map 3D 2013 program je za precizno kartiranje i GIS analize, sadrži set alata potrebnih za kreiranje karata i geografskih informacija.

 

Autodesk Infrastructure Modeler 2013 vizualni je alat koji služi za planiranje infrastrukturnih objekata  i uporabe prostora. Koristeći najbolje 3D alate iz AutoCAD-a, Inventora i 3ds Max-a omogućuje brzu i jednostavnu izradu interaktivnih prezentacija. video animacija i renderiranih slika.

 

Urbano Geo program je za izradu geodetskih situacija i planova parcelacije, kreiranje digitalnih modela terena, analizu zemljanih radova te rad s rasterskim slikama te radi unutar programa AutoCAD, Map ili Civil 3D.

Plateia je program za projektiranje novih i rekonstrukcije postojećih prometnica svih kategorija, namijenjen je brzoj  izradi idejnih projekata, kao i detaljnoj obradi izvedbenih.

Aquaterra i Ferrovia programi su za projektiranje vodotokova i želejzničkih pruga unutar programa AutoCAD.

 

Na kraju prezentacije prikazano je što će novi korisnici i pretplatnici na programe Plateia, Aquaterra i Ferrovia, dobiti instalacijom novih inačica istih programa.

 

Organizatori
Organizator
Suorganizator
ŽK Osijek
Kontakti
Valis Štajner
Viši stručni suradnik
Tel: 031/223-822
vstajner@hgk.hr
Povodom izlaska nove generacije programa za inženjersko projektiranje u niskogradnji, visokogradnji te za GIS, baziranih na platformi programa AutoCAD 2013 tvrtka Studio ARS d.o.o. u suradnji s Županijskom Komorom Osijek održati će stručno preda...
Lokacija
Europske avenije 13
Osijek
Prateći dokumenti