Završna konferencija za projekt “Speak the same”

30.07.2012

U ponedjeljak, 30. srpnja 2012. godine, HGK-Županijska komora Čakovec organizirala je završnu konferenciju Projekta “Speak the same” (Govoriti isto) u kojem sudjeluje kao jedan od partnera. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u sklopu programa IPA prekogranična suradnja Mađarska-Hrvatska, s ciljem izrade stručnog trojezičnog hrvatsko-mađarsko-engleskog rječnika za područje zapošljavanja i poduzetništva.

Završna konferencija održana je u dvorani hotela „Park“ u Čakovcu, s početkom u 10:00 sati, a nazočno je bilo oko četrdeset sudionika iz Mađarske i Hrvatske. Na njoj je predstavljen tijek razvoja i realizacije projekta od njegovog početka u kolovozu 2011. do danas, u kojem je izrađen profesionalni rječnik koji će gospodarstvenicima olakšati međunarodnu poslovnu suradnju, s naglaskom na dvije susjednje zemlje – Mađarsku i Hrvatsku.

Rječnik je dostupan na internetu, i to na stranicama: www.nyugatrmk.hu/szotar i www.zalamk.hu, dok je e-learning  modul  za  učenje  engleskog  jezika (jezični test u elektroničkom obliku izrađen na temelju vokabulara stručnog rječnika) na adresama:   www.hzz.hr i www.iscemposel.hr, a stručni materijali za trening na engleskom jeziku (zapošljavanje i poduzetništvo) na: www.zalamk.hu i www.iscemposel.hr.

Organizatori
Kontakti
Dijana Krnjak
Tajnik
Tel: 040/311-160
hgkck@hgk.hr
Dana 30. srpnja 2012. godine Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Čakovec kao partner u projektu  “Speak the same”koji je sufinanciran od Europske unije u sklopu programa IPA prekogranična suradnja Mađarska-Hrvatska, organizira zavr...
Lokacija
Zrinsko - Frankopanska
Čakovec Hrvatska

Konferencija se održava u dvorani Hotela Park u Čakovcu