U ŽK Split održan seminar o poreznoj reformi

Vrijeme održavanja: 07.02.2017.

ŽK Split, u suradnji s Hrvatskom komorom poreznih savjetnika, 7. veljače održala je seminar Porezna reforma, s ciljem pružanja pomoći članicama HGK u prevladavanju poteškoća i nedoumica u vezi s izmjenama u poreznom sustavu RH u 2017. godini. Predavači na seminaru bili su ovlašteni porezni savjetnici, članovi Hrvatske komore poreznih savjetnika, Snježana Galić, Ivana Zec i Ivica Baban.

Vesna Friedl, direktorica HGK - ŽK Split, rekla je da je zbog čestih izmjena zakona HGK 2015. godine započela suradnju s Hrvatskom komorom poreznih savjetnika kako bi gospodarstvenicima putem ovakvih seminara omogućili lakšu prilagodbu i što bezbolnije usvajanje poreznih izmjena.

 1.jpg

Vesna Friedl, direktorica ŽK Split i predavači; Izvor: ŽK Split

U prvom dijelu seminara bilo je riječi o izmjenama zakonskih propisa u porezu na dobit, porezu na dodanu vrijednost, porezu na promet nekretnina te o ostalim izmjenama zakonskih propisa u vezi s porezima. U drugom se dijelu govorilo o novom obračunu poreza i doprinosa na različite vrste dohotka u 2017. godini, s osvrtom na paušalno oporezivanje dohotka. U završnom dijelu predavači su odgovarali na brojna pitanja sudionika.

Na seminaru su sudjelovali predstavnici stotinjak trgovačkih društava s područja Splitsko-dalmatinske županije, a seminar je trajao pet sati.

Seminar u ŽK Split peti je u nizu seminara organiziranih u suradnji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske komore poreznih savjetnika te se, uz Split, održao i u Osijeku i Zagrebu, a održat će se još i u Rijeci.

Prezentacije predavača nalaze se u rubrici prateći dokumenti.

Kontakti

  • Anton Duišin, dipl.oec. viši stručni suradnik Tel: +385 21 321 146 Email: aduisin@hgk.hr