Radionica o niskougljičnom društvu

Vrijeme održavanja: 24.11.2017.

U petak, 24. studenoga, u 11 sati u Županijskoj komori Split održat će se besplatna radionica o niskougljičnom društvu u organizaciji Strukovne grupacije obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti i Strukovne grupacije energetike.

Cilj je na radionici upoznati gospodarstvenike, predstavnike lokalne uprave i samouprave, akademske zajednice te ostale zainteresirane sa smjernicama Pariškog sporazuma.

Pariški sporazum, kao globalni klimatski sporazum kojim se nastoji pridonijeti smanjenju emisija stakleničkih plinova, usvojen je na 21. konferenciji stranaka Okvirne konvencije Ujedinjenih naroda o promjeni klime koja je održana u Parizu od 30. studenoga do 12. prosinca 2015. godine. Pariškim sporazumom i Republika Hrvatska se obvezala dati svoj doprinos i provoditi mjere u okviru obveza EU. Ministarstvo zaštite okoliša i prirode je u tijeku izrade Niskougljične strategije razvoja Republike Hrvatske kao temeljnog dokumenta kojim će se obveze smanjenja emisija stakleničkih plinova prenijeti u određene sektorske politike.

U pratećim dokumentima nalazi se poziv s programom.

Dolazak je potrebno potvrditi na e-adresu apuzic@hgk.hr.

Kontakt-osoba u ŽK Split jest Ana Marija Puzić, Odsjek za industriju i IT i Odsjek za energetiku i zaštitu okoliša (tel.: 021/ 321-139).