Halal-kvaliteta predstavljena u ŽK Sisak

Vrijeme održavanja: 29.05.2017.

Županijska komora Sisak, u suradnji s Centrom za certificiranje halal kvalitete iz Zagreba, organizirala je seminar Certificiranje halal kvalitete u ponedjeljak, 29. svibnja, u ŽK Sisak. Seminaru su prisustvovali prehrambeni proizvođači s područja Sisačko-moslavačke županije.

Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete, istaknuo je da halal-certifikat predstavlja dodatnu kvalitetu te da je njegova važnost za Hrvatsku velika. „Povećava se broj certificiranih proizvođača i ugostiteljskih objekata jer težimo novim tržištima, a halal-tržište je veliko i nudi mogućnost prodaje proizvoda u 44 zemljama, čija je kupovna moć izuzetno jaka“, rekao je Dugonjić.

Svjetsko tržište halal-proizvoda i usluga uskoro će doseći ukupnu vrijednost od dva trilijuna američkih dolara na godišnjoj razini, od čega se 20 milijardi američkih dolara vrijednosti odnosi na tržište Emirata i zemalja Arapskog zaljeva.

Halal_2.jpg

Praktično iskustvo tvrtke Gavrilović d. o. o. u primjeni halal-standarda i kvalitete predstavila je Tanja Borić Plešivćak, predstavnica Uprave za integrirani sustav upravljanja.

Ovaj je seminar bio namijenjen subjektima koji proizvode, prerađuju, pripremaju, distribuiraju, uslužuju ili na bilo koji drugi način posluju s hranom te svim drugim zainteresiranim stranama.

Hrvatska je gospodarska komora u halal-kvaliteti i halal-tržištu prepoznala potencijal koji može dodatno unaprijediti kvalitetu i konkurentnost domaćih proizvoda te je s Centrom za certificiranje halal kvalitete sudjelovala u brojnim izaslanstvima i gospodarskim forumima, predstavljajući potencijal halal-proizvodnje i turizma u Republici Hrvatskoj.

Kontakti

  • Mladen Dragojević viši stručni suradnik Tel: +385 44 521 518 Email: mdragojevic@hgk.hr