U ŽK Šibenik osnovana Strukovna grupacija graditeljstva Šibensko-kninske županije

HGK
Predstavnici građevinskih tvrtki na osnivačkoj sjednici
Vrijeme održavanja: 28.03.2017.
U utorak, 28. ožujka, u Županijskoj komori Šibenik održana je osnivačka sjednica Strukovne grupacije graditeljstva.

Prigodnim riječima, prisutnim predstavnicima građevinskih tvrtki obratili su se predsjednik Županijske komore Šibenik Ivan Soža i potpredsjedica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj te ih je upoznala s aktivnostima HGK za rješavanje brojnih problema i prepreka u poslovanju sektora graditeljstva.

Prisutni su razgovarali o problemima u građevinarstvu, poput nedostatka radne snage, nedovoljnih kvota stranih radnika, zabrane građevinskih radova u sezoni, rada na crno, prevelikih troškovi edukacije i potrebnih licenci za građevinske radnike i sl. Posebno je istaknut problem radnika koji su se prekvalificirali koristeći mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, pri čemu se često događa da ti isti radnici ne mogu dobiti licencu za rad zato što ne mogu dobiti zdravstvenu potvdu, što bi trebalo biti prvi uvjet za prekvalifikaciju.

Ivan Soža, Mirjana Čagalj, Magda Lakoš Mioč.jpg

Ivan Soža, Mirjana Čagalj, Magda Lakoš Mioč; Izvor: HGK

Predstavnici građevinskih tvrtki smatraju da će osnivanjem i radom Strukovne grupacije pri Županijskoj komori Šibenik moći zajednički brže iznaći rješenja koja će im olakšati poslovanje.

Za predsjednika je izabran Jadranko Kozina iz tvrtke Naprijed d. o. o., za zamjenika predsjednika Boris Gligić iz tvrtke Elektrolux TS d. o. o., a za tajnicu Jelena Zorica, stručna suradnica Županijske komore Šibenik.

Kontakti

  • Magda Lakoš-Mioč Direktorica Tel: +385 22 311604 Email: mlakos@hgk.hr
  • Jelena Zorica Stručna suradnica Tel: +385 22 311607 Email: jzorica@hgk.hr