ŽK Pula: Otvoren pogon za preradu mesa Histris


Objavljeno: 05. 05. 2017. , Ažurirano: 05. 05. 2017.


Nakon što su direktor Istarskih supermarketa Ivica Milotić i istarski župan Valter Flego 4. svibnja presjekli vrpcu, u Svetom Petru u Šumi svečano je otvoren pogon za preradu mesa Histris, u kojem već radi dvadesetak zaposlenika.

"Proizvodimo robu od svježega domaćeg mesa isključivo iz hrvatskih farmi, i to bez glutena, soje i laktoze. Imamo tri glavne skupine proizvoda: polutrajne suhomesnate proizvode, trajne suhomesnate proizvode i svježe meso i mesne pripravke", kazao je direktor Histrisa Dalibor Matičić napomenuvši da godišnji maksimalni kapacitet modernoga supetarskog pogona iznosi 600 tona mesa. 

Od toga procesuiraju 250 tona svježeg mesa i mesnih pripravaka, 250 tona polutrajne robe i 100 tona trajnih proizvoda. Inače, Histris je, uz naziv samog pogona, ujedno novopokrenuti mesni brand tvrtke Istarski supermarketi. "Kupci polagano prepoznaju kvalitetu naših proizvoda. Iako je na početku bilo teško nametnuti novi brand, svakim danom prodaja raste u čemu pomažu i promotivne akcije koje provodimo po trgovinama", zaključio je direktor Matičić. Supetarski se pogon prostire na oko dvije tisuće četvornih metara, a prije je bio pogon za preradu mesa Purisa. S radom je započeo još u lipnju, ali samo za proizvodnju svježeg mesa i polutrajnih proizvoda. Trajne proizvode počeli su proizvoditi u siječnju.