ŽK Pula: Održana završna konferencija projekta REI

Predstavnici svih projektnih partnera – Istarske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Pula, ŽK Pula i Obrtničke komore Istarske županije, ocijenili su projekt strateškim i uspješnim.

U Županijskoj komori Pula 20. srpnja predstavnici svih projektnih partnera sudjelovali su u završnoj konferenciji projekta REI – Raising Employment in Istria, kojoj je prethodila konferencija za novinare. Predstavnici partnera tj. Istarske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Pula, ŽK Pula i Obrtničke komore Istarske županije, ocijenili su projekt strateškim i uspješnim.

Župan Valter Flego naglasio je da se projekt REI bavi jednim od ključnih ekonomskih pitanja – zapošljavanjem.

„Znamo da stopa nezaposlenosti odražava stanje ekonomije, stoga je politika zapošljavanja izrazito značajna za svaku regiju, a tako i Istru. Naša je županije druga najrazvijenija regija u Hrvatskoj, na što upućuje dvostruko veći BDP od hrvatskog prosjeka te dvostruko manja stopa nezaposlenosti“, rekao je Flego dodajući da je do kraja 2015. godine u Istarskoj županiji zaposleno 1700 osoba više u odnosu na 2013.

Na značaj Strategije osvrnuli su se i predsjednica Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić i tajnik Obrtničke komore Eros Sorić, koji smatraju da će upravo ona biti ključan dokument za pronalazak kvalitetne i obrazovane radne snage. U ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Pula prisustvovala je Arlin Gobo.

Među rezultatima projekata predstavljenih na završnoj konferenciji, najznačajniji je bio izrada Strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije za razdoblje 2016.-2020. god.

Projekt REI sufinancira se sredstvima Europske unije, iz Europskoga socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 38.423,70 eura, osiguranih iz Operativnog programa za razvoj ljudskih resursa (OP-HRD) 2007-2013, Instrumenti za pretpristupnu pomoć (IPA), u iznosu do 78%, a trajao je 18 mjeseci.

Kontakti

  • Koraljka Vitasović Viša stručna suradnica Tel: +385 52 378 135 Email: kvitasovic@hgk.hr
  • Željko Cetina Stručni suradnik Tel: +385 52 378 125 Email: zcetina@hgk.hr