Suradnja hrvatskih i mađarskih tvrtki putem programa pomoći mađarske vlade mađarskim poduzetnicima u RH

HGK ŽK Osijek
Vrijeme održavanja: 13.09.2017.   /   Rok prijave: 12.09.2017.

U Županijskoj komori Osijek je 13. rujna, u organizaciji Mađarske nacionalne trgovačke agencije, Županijske komore Osijek i Generalnog konzulata Mađarske u Osijeku, najavljen natječaj za pripadnike mađarskih nacionalnih manjina u RH te su održani poslovni razgovori hrvatskih i mađarskih poduzetnika. Gospodarstvenike je pozdravio Antonio De Blasio, generalni konzul Mađarske u Osijeku.

Mađarska vlada u listopadu otvara natječaj za pripadnike mađarske nacionalne manjine u Hrvatskoj koji se bave poduzetništvom, a putem kojega će biti omogućena nabava poljoprivredne opreme i mehanizacije. Na raspolaganju će biti 12,5 milijuna kuna. Sam natječaj je izvrsna prilika za hrvatske proizvođače i distributere poljoprivredne mehanizacije i opreme koju mogu ponuditi potencijalnim korisnicima natječaja.

Više o natječaju koji se već provodi u Vojvodini, Ukrajini i Sloveniji govorio je Peter Skapinyecz, direktor Srednjoeuropske trgovačke razvojne mreže.

Kao primjer dobre prakse predstavljena su iskustva tvrtki Unwelt Kft iz Szegeda i Olt d. d. iz Osijeka koji su do sada sudjelovali na istom programu koji se već provodi u Vojvodini.

Kontakti

  • Ivana Erak Viša stručna suradnica Tel: +385 31 223 852 Email: ierak@hgk.hr