XI. konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane

HGK / Zoran Radan
Konferencija o sigurnosti hrane
Vrijeme održavanja: 29.05.2017. - 31.05.2017.   /   Rok prijave: 29.05.2017.

Sektor za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK od 29. do 31. svibnja već jedanaestu godinu uzastopce u Opatiji organizira Konferenciju o sigurnosti i kvaliteti hrane u RH.

Konferencija je prvenstveno namijenjena stručnjacima iz gospodarskog sektora (prehrambena industrija, trgovina itd.) te je kao takva jedinstvena u Republici Hrvatskoj.

Kao i svake godine, najprije će vodeći ljudi nadležnih tijela dati kratki pregled događanja u proteklom razdoblju i najaviti skore novosti u području njihove nadležnosti.

U za to predviđenom bloku prezentacija, posebna će se pozornost pridati uvjetima izvoza na tržišta trećih zemalja, u sklopu čega će biti predstavljen i novi Pravilnik o izvoznim certifikatima.

Bit će dosta riječi o mikotoksinima u hrani, a bit će predstavljen i novi Zakon o novoj hrani. Središnji dio prvoga dana Konferencije bit će panel-rasprava o bacanju i doniranju hrane s izuzetno zanimljivim sugovornicima iz RH i EU.

Poseban će blok predavanja biti posvećen nutritivnom označavanju hrane, a osim navedenih bit će još cijeli niz zanimljivih tema.

Posljednjih je deset godina Konferencija postala neizostavno mjesto interakcije i izravnog kontakta gospodarskih subjekata i nadležnih tijela, mjesto razmjene znanja i iskustva gdje se predstavljaju novosti, upozorava na probleme, raspravlja o poduzetim koracima u području sigurnosti i kvalitete hrane te najavljuju daljnje aktivnosti. Sigurni smo da će i ovogodišnja Konferencija u tome uspjeti.

 

 

Kontakti

  • Zoran Radan Viši stručni savjetnik Tel: + 385 1 4561 620 Email: zradan@hgk.hr