Regionalni sajam kontinentalnog turizma Wellcone

Vrijeme održavanja: 10.05.2017.

Drugi regionalni sajam kontinentalnog turizma Wellcone  održao se u dvorani Globus na Zagrebačkom velesajmu u srijedu, 10. svibnja od 10 do 17 sati.

Na sajmu je predstavljena turistička ponuda kontinentalne Hrvatske, uključujući različite skupine izlagača : hotele, restorane, turističke agencije i zajednice (županijske i lokalne), vinarije, seoske turizme, vinare, adrenalinski turizam, županije i gradove, muzeje, toplice, svetišta i dr. Središnji događaj Sajma bila je konferencija čija je tematika povezivanje turističkih zajednica i ostalih turističkih subjekata kontinentalne Hrvatske, odnosno njihov zajednički nastup prema potencijalnim turistima i privlačenje malih organiziranih skupina turista. Na Wellcone-u su predstavljeni primjere dobre prakse susjednih zemalja (Slovenije, BiH i Srbije), a na konferenciji su turoperatori govorili o očekivanjima stranih turista od turističke ponude kontinentalne Hrvatske.

Wellcone se održao pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Grada Zagreba, Zagrebačkog velesajma, Grada Krapine, Turističke zajednice grada Krapine, te Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije /HAMAG BICRO/.

Želja organizatora bila je na jednomu mjestu okupiti ukupnu kulturno-turističku ponudu kontinentalnog dijela Hrvatske, kako bi se privuklo tvrtke i turističke djelatnike iz susjednih zemalja, koji bi dolaskom na sajam doživjeli ponudu kontinentalne Hrvatske i uvrstili je u svoju ponudu, jer je kontinentalna Hrvatska neotkriveno turističko blago, dom srdačnih i gostoljubivih domaćina, u zelenomu, netaknutom, bregovitom ambijentu središnje Europe.

Kontakti

  • Janja Kantolić viši stručni suradnik Tel: +385 49 371 883 Email: jkantolic@hgk.hr

Organizatori

HGK-Županijska komora Krapina Pokrovitelj Tel.: +385 (0 )49 371 883 Fax: +385 (0 ) 49 371 884 E-mail: hgkkr@hgk.hr