Slovensko veleposlanstvo pozvalo članice ŽK Zadar na sajam u Celju

Vrijeme održavanja: 14.11.2016.

Veleposlanica Republike Slovenije u Hrvatskoj Smiljana Knez i njeni suradnici Kristina Kliner, prva savjetnica, i Jakub Štunf, opunomoćeni ministar i gospodarski savjetnik, sastali su se 14. studenoga u Zadru s predsjednikom Županijske komore Darijom Jurinom, od kojeg su dobili informacije o gospodarskoj suradnji, robnoj razmjeni, izravnim stranim ulaganjima i turističkim kretanjima između Slovenije i Zadarske županije.

Slovenci su, nakon Nijemaca, najbrojniji gosti u Zadarskoj županiji, Slovenija je jedan od najznačajnijih vanjskotrgovinskih partnera, a i slovenski ulagači sudjeluju s čak 10,4% u strukturi ukupnih izravnih stranih ulaganja u Županiji od 1993. do drugoga kvartala 2016. godine. Dario Jurin upoznao je slovensku veleposlanicu i sa strukturom gospodarstva te s razvojnim potencijalima Zadarske županije, osobito putem ulaganja u infrastrukturu i turističke kapacitete.

Slovensko izaslanstvo izrazilo je zadovoljstvo dosadašnjom dobrom suradnjom. Slažu se da prostora za napredak u gospodarskim odnosima još ima i u tom je smislu Jakub Štunf putem Komore pozvao zadarske gospodarstvenike na Međunarodni obrtnički sajam u Celju dogodine u rujnu.

Kontakti

  • Denis Ikić Direktor Tel: +385 23 211 747 Email: dikic@hgk.hr