Veleposlanica Republike Slovenije posjetila ŽK Sisak

HGK
Veleposlanica Republike Slovenije u posjetu ŽK Sisak
Vrijeme održavanja: 21.02.2017.

Veleposlanica Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Smiljana Knez posjetila je Sisak i Sisačko-moslavačku županiju u utorak, 21. veljače.

Nakon sastanka sa sisačko-moslavačkim županom Ivom Žinićem te gradonačelnicom Siska Kristinom Ikić-Baniček, veleposlanica i ekonomski savjetnik veleposlanice Jakob Štunf susreli su se i s predsjednikom Županijske komore Sisak Borisom Mesarićem.

S ciljem unaprjeđenja gospodarske suradnje sisačko-moslavačkih i slovenskih gospodarstvenika, Mesarić je veleposlanici predstavio gospodarske mogućnosti Sisačko-moslavačke županije i samoga grada.

Razgovaralo se o dosadašnjoj dobroj gospodarskoj suradnji slovenskih i sisačko-moslavačkih gospodarstvenika i o mogućnostima slovenskih ulaganja u Sisačko-moslavačku županiju. Naime, kutinska Petrokemija lider je na tržištu mineralnih gnojiva u Sloveniji.

Veleposlanica smatra da i dalje ima prostora za jačanje i proširivanje odnosa, a gospodarska suradnja može se ostvariti i predstavljanjem poduzetnika na sajmovima u Sloveniji i obratno. ŽK Sisak ove godine, treći put zaredom, organizira predstavljanje hrvatskih gospodarstvenika na 55. Međunarodnomu poljoprivredno-prehrambenom sajmu Agra, koji će se od 26. do 31. kolovoza održati u Gornjoj Radgoni u Sloveniji.

Kontakti

  • Brankica Grd direktorica ŽK Sisak Tel: +385 44 521 038 Email: bgrd@hgk.hr