U ŽK Slavonski Brod predstavljen online Katalog hrvatskih proizvoda

ŽK Slavonski Brod
Projekt Hrvatske gospodarske komore online Katalog hrvatskih proizvoda ima za cilj na jednom mjestu objediniti sve hrvatske proizvode, s ciljem povećanja udjela domaćih proizvoda u postupcima javnih nabava.

Sektor za industriju i IT predstavio je u Županijskoj komori Slavonski Brod 1. lipnja online Katalog hrvatskih proizvoda, koji na jednome mjestu objedinjuje sve hrvatske proizvode, s ciljem povećanja udjela domaćih proizvoda u postupcima javnih nabava. Predstavljanje je održala Tajana Kesić Šapić, direktorica Sektora za industriju i IT.

Namjera je Katalogom obavijestiti ulagače (naručitelje) i projektante o tome da u Hrvatskoj postoje proizvodi koji ni kakvoćom ni cijenom ne odstupaju od konkurentnih stranih proizvoda te omogućiti lakše povezivanje zainteresiranih strana, ali i povezati same proizvođače u postupcima javne nabave. U prvom dijelu predstavljanja Kataloga o njegovoj svrsi obavještavaju se proizvodne i uslužne tvrtke koje su pozvane da svoje proizvode i usluge unesu u Katalog, a uskoro će se s njim upoznati i naručitelje u postupcima javne nabave.

Predstavljanju su prisustvovali poduzetnici iz djelatnosti proizvodnje industrijskih postrojenja i konstrukcija, kotlova, boja i premaza, prerade drva, proizvodnje namještaja te prehrambenih proizvoda.

Više informacija o katalogu dostupno je na http://katalog.hgk.hr.