U ŽK Krapina predstavljen lean menadžment

ŽK Krapina / Lucija Šipek
Seminar o lean managmentu u ŽK Krapina

Lean menadžment i upravljanje proizvodnjom i poslovanjem prema njegovim principima, bila je tema seminara koji se 19. siječnja održao u prostorijama ŽK Krapina. Interes za seminar  bio je iznimno velik, a prisutnim predstavnicima tvrtki i institucija Krapinsko-zagorske županije u prepunoj su dvorani ŽK Krapina Nedeljko Štefanić i Ana Domitrović, iz tvrtki Culmena i Sigma savjetovanje, održali predavanje o navedenoj temi.

Lean menadžment u razvijenim zemljama prepoznat je kao najsnažniji alat za postizanje poslovne izvrsnosti i povećanje konkurentnosti u proizvodnim i uslužnim tvrtkama, ali i u financijskim institucijama, državnim ustanovama, turizmu i mnogim drugim djelatnostima. Predavači su govorili o lean menadžmentu u proizvodnji, uredima te o financiranju primjene. U fokusu leana jesu zaposlenici, njihovo kontinuirano usavršavanje i filtriranje nepotrebnih procesa i troškova iz poslovanja, pa su već u prvim mjesecima primjene ovoga principa vidljive drastične promjene koje se ogledaju u smanjenju troškova, zaliha sirovina, materijala i gotovih proizvoda, uklanjanju zastoja, smanjenju ozljeda na radu, povećanju produktivnosti i ergonomije radnih mjesta, kvaliteti proizvoda, zadovoljstvu kupaca i bržoj naplati potraživanja.

Prisutni predstavnici tvrtki na interaktivnom su se predavanju detaljnije upoznali s koracima u primjeni leana koju u 2017. godini poticajnim mjerama sufinancira Republika Hrvatska.

Kontakti

  • Janja Kantolić viši stručni suradnik Tel: +385 49 371 883 Email: jkantolic@hgk.hr