Talijanski veleposlanik posjetio Sisačko-moslavačku županiju

www.smz.hr
Župan Ivo Žinić s pročelnikom Marijanom Beloševićem i predsjednikom HGK ŽK Sisak Borisom Mesarićem u razgovoru s talijanskim veleposlanikom u RH
Vrijeme održavanja: 30.06.2016.   /   Rok prijave: 30.06.2016.
Predstavljene su gospodarske mogućnosti Sisačko-moslavačke županije, od poljoprivrednih i turističkih potencijala do gospodarskih subjekata

Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj Adriano Chiodi Cianfarani posjetio je u srijedu, 29. lipnja 2016. godine, Sisak.

Tom prigodom održan je radni sastanak sa županom Ivom Žinićem, predsjednikom HGK-Županijske komore Sisak Borisom Mesarićić te pročelnikom županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i fondove Europske unije Marijanom Beloševićem.

Tom prigodom predstavljene su gospodarske mogućnosti Sisačko-moslavačke županije, od poljoprivrednih i turističkih potencijala do gospodarskih subjekata, te je istaknuta i dosadašnja dobra suradnjom s Italijom u prethodnim godinama.

Kao mogućnost buduće suradnje župan je veleposlaniku predstavio i turističku suradnju, posebice u zdravstvenom turizmu, u Topuskom.

Istaknuto je da na području županije postoje investicije talijanskih partnera, a razgovaralo se i o ponovnom pokretanju proizvodnje tvrtke ABS, te o postojećem zanimanju talijanskih gospodarstvenika za ulaganje u poljoprivredu na našem području.

Kontakti

  • Brankica Grd direktorica ŽK Sisak Tel: +385 44 521 038 Email: bgrd@hgk.hr