Natječaj za vaučer ‘Moj EU projekt’ – nova usluga HGK
29.01.2015

Hrvatska gospodarska komora u 2015. godini izdvaja za gospodarstvenike milijun kuna izravne financijske potpore za izradu prijavne dokumentacije za EU projekte, jednom od novih usluga HGK, vaučerom  "Moj EU projekt".

Na natječaje u okviru usluge se mogu prijaviti članice HGK s najmanje jednim zaposlenim te s podmirenim poreznim obvezama i obvezama prema zaposlenicima te tvrtke koje nisu u poteškoćama, u postupku stečaja ili u procesu predstečajne nagodbe.

Vaučeri se isključivo mogu iskoristiti za izradu poslovnog plana, pripremu prijavne i prikupljanje popratne dokumentacije propisane pravilnicima i natječajima raspisanima za dodjelu sredstava iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Europskog fonda za regionalni razvoj, Europskog socijalnog fonda i Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Prijavitelj je dužan ispuniti prijavni obrazac, koji ćemo objaviti uz svaki pojedini natječaj.

Uslugu izrade prijavne dokumentacije treba pružiti isključivo pravna osoba registrirana za savjetovanje u svezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem što znači da oni jedino mogu biti prihvatljivi pružatelji usluga. Dodatni kriterij je registracija pružatelja usluga u Bazi EU projekata poslovnih savjetnika pri HGK, gdje pružatelj usluge mora imati evidentiran najmanje jedan ugovoreni projekt.

U prvom natječaju, Komora je sufinancirala pripremu dokumentacije za projekte s područja poljoprivrede i ruralnog razvoja. Ukupna vrijednost ovog natječaja je iznosila 350.000 kuna, a vrijednost vaučera po tvrtki bila je 10.000 kuna.

Prvi natječaj je zatvoren 27. veljače 2015. godine.

 

Uskoro ćemo objaviti nove natječaje za dodjelu vaučera za projekte sufinancirane iz drugih fondova EU.

Ukoliko ste zainteresirani biti pravovremeno obaviješteni o spomenutim natječajima, kontaktirajte osobe navedene pod "Kontakti".

Kontakti
Anamarija Zec
Viši stručni suradnik
Tel: 01/ 456 1609
azec@hgk.hr
Danijela Pečevski
Viši stručni suradnik
Tel: 01/ 456 1652
dpecevski@hgk.hr