Sastanak s predstavnicima Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva za gospodarsku, kulturnu i sportsku suradnju u Komori Zagreb

Komoru Zagreb 6. listopada posjetili su predstavnici Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva za gospodarsku, kulturnu i sportsku suradnju Nikola Starčević i Branko Balon. Izaslanstvo je primio predsjednik Komore Zagreb Zlatan Fröhlich sa suradnicima, predstavivši njene glavne aktivnosti. Osvrnuo se i na lani organizirani posjet hrvatskoga gospodarskog izaslanstva Kini, zatim na posjet nekoliko kineskih gospodarskih izaslanstava Komori Zagreb te na organizaciju sudjelovanja hrvatskih tvrtki na sajmovima u Kini.

U okviru ovoga poslovnog susreta, bilo je riječi i o poticanju kineskih ulaganja u Hrvatsku te o zainteresiranosti kineske strane za uvoz kvalitetnih hrvatskih prehrambenih proizvoda, osobito vina, odnosno za suradnju u turizmu, posebice s pokrajinom Hebei.

Obostrano je izražena želja za uspostavljanjem suradnje između Komore Zagreb i Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva za gospodarsku, kulturnu i sportsku suradnju, sa svrhom poticanja uspostavljanja novih poslovnih veza s Kinom. U tom su pogledu dogovorene razmjena informacija o budućim aktivnostima te mogućnost organiziranja seminara o poslovanju s Kinom za članice Komore.

Kontakti

  • dr. sc. Zlatan Fröhlich predsjednik Komore Zagreb Tel: +385 1 460 6720 Email: zfrohlich@hgk.hr
  • Jaka Stipić viša stručna suradnica Tel: +385 1 460 6808 Email: jstipic@hgk.hr