Sastanak mobilnog tima Komore Zagreb s tvrtkom Par Lux d. o. o.

Vrijeme održavanja: 26.10.2016.

Stručni tim Komore Zagreb u kojem su bili Andrijana Rakarić, viša stručna suradnica iz Odsjeka za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize, te Maša Orlović, viša stručna suradnica iz Odsjeka za industriju, 26. listopada održao je sastanak s direktorom tvrtke Par Lux d. o. o. Tomislavom Ederom i glavnim inženjerom Mlađanom Kordunom.

Par Lux d. o. o. jest privatna tvrtka koja je s radom započela 2001., a od 2006. godine bavi se davanjem savjetodavnih usluga, prodajom, upravljanjem projektima, nabavom i izgradnjom (engl. Engineering, Procurement, Construction – EPC) prema sistemu ključ u ruke, i to u naftnoj i plinskoj industriji, petrokemijskoj, kemijskoj i farmaceutskoj industriji te u energetici.

Najviše se oslanjaju na outsourcing tvrtke-partnere, a trenutno najveću pozornost posvećuju jednogodišnjoj ugovorenoj suradnji s deset tvrtki iz Hrvatske i inozemstva s područja poslovanja naftom u obliku neslužbenog udruženja CES (Croatian Energy Solution) koje će u studenome ove godine nastupiti na sajmu ADIPEC (Abu Dhabi International Petroleum Exhibition & Conference), drugomu najvećem sajmu na svijetu u toj grani gospodarstva.

Tvrtka je istaknula svoje neprekinuto istraživanje tržišta i želju za osvajanjem novih regionalnih i inozemnih tržišta, pri čemu su pokazali interes za pomoć Komore u pronalaženju inozemnih partnera, posebice u sudjelovanju na sajmovima i u poslovnim izaslanstvima u organizaciji HGK. Stoga su im predstavljene usluge namijenjene poduzetnicima izvoznicima, s posebnim naglaskom na korištenju poslovnih servisa Hrvatske gospodarske komore i Europske poduzetničke mreže Hrvatske koja pomaže pri stupanju na nova tržišta.