Silvia Jonjić nova predsjednica Zajednice za industrijski dizajn

HGK
Silvia Jonjić
Na izbornoj skupštini Zajednice za industrijski dizajn Hrvatske gospodarske komore na dvogodišnji mandat izabrano je novo vodstvo.

Nova predsjednica Zajednice je poznata hrvatska industrijska dizajnerica Silvia Jonjić ujedno i direktorica tvrtke Ergoproxi, a skupština je izabrala i novo Vijeće Zajednice za industrijski dizajn. U njega su uz predsjednicu Zajednice i podpredsjednicu Nikolinu Jelić, ušli i dizajneri Ksenija Jurinec iz tvrtke Ksenija Jurinec d. o. o., Tatjana Kos iz Hrvatskih interijera, Lidija Mikluš iz Lilipop Designa, Jakov Šrajer iz tvrtke Šrajer d. o. o., Maja Mesić iz Boya, Alica Pancer, Mia Veselčić iz Era Grupe, Ada Kezić iz A1 Formata, Karolina Borković iz Accessusa, Ivan Littvay iz Aleph Designa i Ivana Reić iz Trifoliuma.

Nova predsjednica Zajednice za industrijski dizajn Hrvatske gospodarske komore je najavila nove korake u radu Zajednice koja će raditi revitalizaciji rada Zajednice te suradnji s Panonskim drvnim centrom kompetencije te će raditi na pronalasku adekvatnog galerijskog prostora za promoviranje rada Zajednice i njenih članova. Za poslovnog tajnika zajednice za industrijski dizajn imenovana je Branka Prišlić, viši stručni suradnik Sektora za industriju i IT

"Moja glavna misao vodilja kao predsjednice Zajednice je stvoriti bolje okruženje za industrijski dizajn. Većina našeg gospodarstva još uvijek ne zna kakav utjecaj ima industrijski dizajn na hrvatsko gospodarstvo i to je nešto što treba mijenjati. No s druge strane i sami dizajneri trebaju raditi na tome da steknu znanja koja će im omogućiti da plasiraju proizvod na tržište. Dizajneri su oni koji trebaju mijenjati stanje i promišljajući ostvarivati ono što treba učiniti ne očekivati da nam netko stvori okružje za rad", ističe Jonjić.

Kontakti

  • Sektor za trgovinu Adresa: Rooseveltov trg 2 10000 Zagreb Email: trgovina@hgk.hr Tel: +385 1 456 1624 Fax: +385 1 456 1542 Direktor: Ema Culi
  • Sektor za trgovinu Tel: +385 1 456 1624 Email: trgovina@hgk.hr
  • Ema Culi Direktorica Tel: +385 1 456 1728 Email: eculi@hgk.hr
  • Tomislava Ravlić Pomoćnica direktora Tel: +385 1 456 1611 Email: travlic@hgk.hr
  • Hrvoje Paver Pomoćnik direktora Tel: +385 1 456 1735 Email: hpaver@hgk.hr
  • Ivana Kaurinović Administrativni tajnik Tel: +385 1 456 1624 Email: ikaurinovic@hgk.hr