Projekt REI – Raising Employment in Istria

www.pixabay.com
ŽK Pula i članovi Vijeća tržišta rada Istarske županije sudjelovali su u izradi Strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije.

Istarska županija sudjeluje u projektu REI - Raising Employment in Istria, odnosno Povećanje zaposlenosti u Istri. Projekt sufinancira Europska unija iz Operativnog programa za razvoj ljudskih resursa (OP-HRD) 2007.-2013., Instrumenti za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu do 78 %, a partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Pula, Županijska komora Pula i Obrtnička komora Istarske županije. Ukupna je vrijednost projekta 38.423,70 eura, odnosno 293.941,31 kunu. U sklopu projekta izrađena je Strategija razvoja ljudskih potencijala Istarske županije za razdoblje 2015.-2020.

Projekt REI izradio je Upravni odjel za gospodarstvo Istarske županije, za potrebe financiranja i jačanja kapaciteta Vijeća tržišta rada Istarske županije (VTR). Svi članovi VTR-a zajednički će sudjelovati u izradi Akcijskog plana koji će uključivati aktivnosti povezane s nezaposlenošću. Polaznici radionica upoznat će se s Europskim socijalnim fondom, naučiti kako samostalno aplicirati na projekte, odnosno kako samostalno pronaći izvore financiranja ovisno o potrebama te kako napisati i pripremiti projekt i uspješno ga implementirati. Tijekom 18 mjeseci trajanja projekta, među članovima Vijeća tržišta rada Istarske županije trebala bi se povećati i intenzivirati komunikacija te pronaći najbolji primjeri kako se boriti protiv nezaposlenosti, u svrhu njihove moguće primjene u Istarskoj županiji.

Kontakti

  • Koraljka Vitasović Viša stručna suradnica Tel: +385 52 378 135 Email: kvitasovic@hgk.hr
  • Željko Cetina Stručni suradnik Tel: +385 52 378 125 Email: zcetina@hgk.hr