Proizvođači i prerađivači ljekovitog bilja iz Slovenije posjetili Virovitičko-podravsku županiju

HGK - ŽK Virovitica
Slovensko izaslanstvo u HGK - ŽK Virovitica

U organizaciji HGK – Županijske komore Virovitica, na molbu Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, 14. srpnja proizvođači i prerađivači ljekovitog bilja iz Slovenije posjetili su tvrtke najveće proizvođače i prerađivače ljekovitog bilja i proizvođače strojeva i opreme za ljekovito bilje u Virovitičko-podravskoj županiji.

Cilj je posjeta bio upoznavanje s primjerima dobre prakse, razmjena iskustava i sagledavanje mogućnosti ostvarivanja obostrano korisne suradnje.

U tvrtki Herbas – Pogon u Budnčevici, poslovno izaslanstvo iz Slovenije primio je direktor Vladimir Hrvojić sa suradnicima, a razgledali su poljoprivredne strojeve i procesnu opremu za preradu ljekovitog bilja.

DSC00432.jpg
Slovensko izaslanstvo u tvrtki Herbas; Izvor: HGK - ŽK Virovitica

U tvrtki Dam u Lozanu zamjenik direktora Mario Mareković sa suradnicima upoznao je članove izaslanstva s tehnološkim procesom sušenja kamilice.
Pozdravne su riječi članovima izaslanstva uputili i direktor Marijan Mareković te načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler.

DSC00453.jpg
Slovensko izaslanstvo u tvrtki Dam; Izvor: HGK – ŽK Virovitica

U Spider grupi na Đolti izaslanstvo je primio direktor proizvodnje Josip Ivanec, a upoznati su s tehnološkim procesom proizvodnje i sušenja ljekovitog bilja.

DSC00463.jpg
Slovensko izaslanstvo u Spider grupi, na Đolti; Izvor: HGK - ŽK Virovitica

U Agroservis-proizvodnji u Virovitici direktor Antun Kovač sa suradnicima govorio je o poljoprivrednoj mehanizaciji i strojevima koje proizvode.

DSC00469.jpg
Slovensko izaslanstvo u Agroservis-proizvodnji; Izvor: HGK – ŽK Virovitica.

U tvrtki Herbea – Pogon u Virovitici direktor Darko Poslek upoznao je članove izaslanstva s tehnološkim procesom prerade kamilice.

20170714_140048_resized.jpg
Slovensko izaslanstvo u tvrtki Herbea; Izvor: HGK – ŽK Virovitica

U HGK – Županijskoj komori Virovitica poslovno je izaslanstvo iz Slovenije primio predsjednik Ivan Slamić sa suradnicima, a pozdravne riječi uputio je i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak.

DSC00500.jpg
Predsjednik Udruge Arnika Milan Kalan, predsjednik HGK – ŽK Virovitica Ivan Slamić, viši savjetnik Kmetijsko gozdarske zbornice Janko Rode i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak; Izvor: HGK – ŽK Virovitica

Direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura održao je prezentaciju o županijskom gospodarstvu, gospodarskim odnosima i vanjskotrgovinskoj razmjeni Virovitičko-podravske županije i Slovenije.

Predstavnici slovenskog izaslanstva iz Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, viši savjetnik Janko Rode i predsjednik Strukovne komisije za ljekovito bilje i direktor tvrtke Palada Karel Iršič te predsjednik Udruge Arnika Milan Kalan, zahvalili su domaćinima na izuzetnom gostoprimstvu te su se, kao i domaćini, usaglasili s potrebom povećanja gospodarske suradnje i gospodarskih odnosa u cjelini.

Kontakti

  • Andrea Henrieta Poslek Viši stručni suradnik Tel: +385 33 618 045 Email: aposlek@hgk.hr