Hrvatski Centar za industrijski razvoj predstavio prioritete u Bruxellesu

Vrijeme održavanja: 04.04.2017.

Centar za industrijski razvoj (CIRAZ) kao novoosnovani centar Hrvatske gospodarske komore, čija je svrha poticanje gospodarskog razvoja konkretnim povezivanjem gospodarstva i znanosti kroz inovacije i istraživanje, danas 4. travnja 2017. predstavljen je na sastanku „IGLO core meetingu" u Bruxellesu. Radi se o neformalnom udruženju neprofitnih posrednika za istraživanje i razvoj u Bruxellesu (IGLO) koje je prepoznalo aktivnosti HGK koja je ujedno postala prvi hrvatski predstavnik u ovoj najvažnijoj briselskoj mreži za istraživanje i razvoj.

„HGK članstvom u IGLO-u dobiva pravovremene savjete i informacije o mogućnostima financiranja istraživačkih projekata, olakšava komunikaciju između znanstvene zajednice i europskih institucija te promiče suradnju i razmjenu najbolje prakse“, izjavio je zamjenik direktorice predstavništva HGK u Bruxellesu Bruno Lopandić.

IGLO je posebice važnom ocijenio inicijativu HGK za osnivanje CIRAZ-a, čije se Aktivnosti financiraju većinom iz Fonda za regionalni razvoj Europske unije s ukupno 85 posto potrebnog novca, dok ostatak od 15 posto financira HGK.

Voditelj odjela inovacijske tvornice u CIRAZ-u Mateo Ivanec predstavio je aktivnosti CIRAZ-a u području konkurentnosti i istraživanja, razvoja i inovacija, a potpredsjednik HGK za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša Tomislav Radoš te direktorica CIRAZ-a Danijela Ćenan sudjelovali su u raspravi i odgovaranju na konstruktivna pitanja prisutnih nakon prezentacije.

Cilj IGLO-a je olakšati i poboljšati interakciju, razmjenu informacija i suradnju među članovima, nacionalnim istraživačkim sustavima te europskim institucijama u pitanjima vezanim uz istraživanje i razvoj.

Kontakti

  • Predstavništvo HGK u Bruxellesu Adresa: Avenue Palmerston 2 1000 Bruxelles Email: hgkbruxelles@hgk.hr Tel: +32 2 234 3920 Tel 1: +385 1 303 14 18 Direktorica: Dragica Martinović Zamjenik direktorice: Bruno Lopandić
  • Bruno Lopandić Zamjenik direktorice Tel: 0032 2 234 3925 Email: blopandic@hgk.hr