Predstavljen Enogastro vodič Podravine i Prigorja 2017.

Koprivničko-križevačka županija, županijska Zajednica udruga vinogradara, vinara i voćara, uz potporu ŽK Koprivnica i brojnih partnera, nosioci su projekta Enogastro vodič Podravine i Prigorja 2017., koji je u srijedu, 24. svibnja, predstavljen u vinariji Grudić.

Projekt je vrijedan 200 tisuća kuna, a podijeljen je u tri faze: prva je izdavanje brošure u dva oblika – Enogastro vodič Podravina i Prigorje te Enogastro vodič Podravina, druga faza je internetsko izdanje, a treća snimanje turističkog filma o enološkoj i gastronomskoj ponudi Županije u rujnu ove godine. U brošuri, odnosno Vodiču, predstavljeno je dvadesetak vinarija i desetak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ali je ostavljena i mogućnost nadopuna, ovisno o interesu.

"Prepoznata je potreba za izdavanjem Vodiča čiji je cilj upoznavanje turističke ponude Podravine i Prigorja, putem vrhunskih vina i domaće gastronomije“, istaknuo je župan Darko Koren. Dodao je da se možemo pohvaliti respektabilnim brojem vinogradara i vinara koji količinom i kvalitetom mogu konkurirati na nacionalnom, ali i na europskom tržištu, istaknuvši: „Poznato je da mnogo ulažemo u taj sektor, a poseban je napredak vidljiv posljednjih deset godina. Uz trud i žuljeve naših proizvođača nastali su ovi kvalitetni proizvodi koji su najbolja promocija Koprivničko-križevačke županije.“

enogastrp-web.JPG

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Predsjednik županijske Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara te zamjenik župana Darko Sobota kazao je da je Enogastro vodič zamišljen kao promocija županijskoga turističkog potencijala, ali i kao pomoć domaćim vinarima, OPG-ima i ugostiteljima. Kazao je kako to samo dio županijskih subvencija namijenjenih poljoprivrednoj proizvodnji, koja se planira dodatno potaknuti i drugim programima.

Voditelj projekta i glavni urednik Vodiča Miroslav Mirković objasnio je da su objedinili najbolja vina i gastronomsku ponudu Podravine i Prigorja, uz informacije o smještajnim i ugostiteljskim kapacitetima. Vodič je dvojezičan, naklada je deset tisuća primjeraka, a svi zainteresirani mogu dobiti svoj primjerak posredstvom turističkih zajednica, agencija, Hrvatske gospodarske komore, tjednika Glas Podravine te županijskih institucija. Namijenjen je prije svega domaćim i stranim turistima kojima nudi korisne informacije.

Uz Županiju i županijsku Zajednicu, u izdavanju Vodiča sudjelovale su općine Drnje, Kalnik, Sveti Petar Orehovec, Kloštar Podravski, Molve, Legrad, Kalinovac, Virje, Novigrad Podravski, Hlebine, Koprivnički Bregi, Rasinja i Podravske Sesvete, Đurđevac, županijska Turistička zajednica, TZ Grada Đurđevca, TZ područja Dravski peski, TZ područja Središnja Podravina, Udruga vinogradara i vinara Đurđevac, Udruga vinogradara i vinara Bilikum Križevci, Udruga vinogradara i vinara koprivničkoga kraja Fran Galović, Udruga vinogradara i vinara sv. Martin Kalnik, Turistička agencija Marbis, Delmata Travel, Hrvatska gospodarska komora te brojni sponzori, dok je nakladnik Glas Podravine.

Vodiče možete preuzeti na poveznici Enogastro vodič Podravine i Prigorja.

Kontakti

  • Suzana Operman Viši stručni suradnik Tel: +385 48 674 563 Email: soperman@hgk.hr