Ministar Kuščević u ŽK Split na predstavljanju prijedloga nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji te Posebnih uzanci u građenju

Vrijeme održavanja: 23.01.2017.

U ponedjeljak, 23. siječnja, ministar graditeljstva i prostornog uređenja, Lovro Kuščević i pomoćnik ministra graditeljstva Milan Rezo su splitsko-dalmatinskim poduzetnicima građevinskog sektora te predstavnicima lokalnih javnih institucija, kojih se okupilo 90-ak u Županijskoj komori Split, predstavili prijedlog nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji. 

Ministar Kuščević za ožujak je najavio donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju, a do polovice ove godine očekuje i cjelovite izmjene Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju.

 1.jpg
Sudionici stručnog skupa

Predstavnici radne skupine za izradu nacrta Posebnih uzanci o građenju (PUG) Damir Percel iz Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo HGK i Darko Jambreković iz tvrtke Radnik d. d., okupljenima su predstavili Prijedlog nacrta PUG-a.

Prijedlog nacrta PUG-a nastao je na osnovi suradnje HGK i HUP-a, s ciljem izrade kvalitetne podloge za postizanje stručnog i gospodarskoga konsenzusa o uređenju odnosa između naručitelja i izvođača radova za šire područje graditeljstva RH. HGK i HUP ovlašteni su Zakonom o gradnji (NN 153/13) utvrditi i objaviti posebne uzance o građenju, koje se primjenjuju u skladu s posebnim propisima o obveznim odnosima. Posebne uzance o građenju uređuju odnos između naručitelja i izvođača u obavljanju građevinskih radova, koje utječu na građenje.

Nakon predstavljanja, na konstruktivnoj su raspravi predstavnici građevinskog sektora dali svoje primjedbe i prijedloge na predložene nacrte Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji i PUG-a.

 2.jpg
Ministar Kuščević u ŽK Split

 

Kontakti

  • Damir Percel Samostalni savjetnik Tel: 01 / 4606 770 Email: dpercel@hgk.hr