Predsjednik HGK primio u nastupni posjet veleposlanika Republike Koreje

HGK
Predsjednik HGK Luka Burilović i veleposlanik Republike Koreje Won Sup Park

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović primio je u nastupni posjet novoimenovanog veleposlanika Republike Koreje u Zagrebu Wona Supa Parka.

Veleposlanik Park je zahvalio Hrvatskoj gospodarskoj komori na suradnji i potpori tijekom organizacije Korejsko-hrvatskog poslovnog foruma, održanog 23. svibnja u Zagrebu, te je napomenuo da je jedan od primarnih zadataka veleposlanstva promocija trgovine i gospodarske suradnje između dvije zemlje. Istaknuo je da je uvoz u Hrvatsku iz Koreje još uvijek značajno viši od izvoza u Koreju te je pozvao hrvatske tvrtke da izađu na korejsko tržište te ih je pozvao da posjete Republiku Koreju.

Predsjednik Burilović je istaknuo da HGK podupire razvoj gospodarske suradnje na obostranu korist zbog čega će HGK poduprijeti i sve buduće aktivnosti korejskog veleposlanstva usmjerene k tom cilju. Predsjednik Burilović je napomenuo i da je HGK prošle godine organizirala nastup hrvatskih prehrambenih tvrtki na sajmu Seoul Food koji su izlagači ocijenili vrlo uspješnim te da hrvatske tvrtke zasigurno mogu pronaći svoje mjesto na zahtjevnom korejskom tržištu.

Kontakti

  • Sektor za međunarodne poslove i EU Tel: +3851 4828 382 Email: eoi@hgk.hr