Posjet predstavnika albanske nacionalne manjine Županijskoj komori Rijeka

U četvrtak, 12. siječnja, Županijsku komoru Rijeka posjetili su Ermina Lekaj Prljaskaj, saborska zastupnica, Suzana Jakupi, predsjednica Zajednice albanaca Primorsko-goranske županije i Gani Xharrani, predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine u Primorsko-goranskoj županiji.

Izaslanstvo je primio Vidoje Vujić, predsjednik ŽK Rijeka su suradnicima. Istaknuo je da dosad nisu iskorištene sve mogućnosti gospodarske suradnje Primorsko-goranske županije s Republikom Kosovom te da one postoje u području graditeljstva, energetike i IT tehnologije. Tema razgovora bila je inicijativa organizacije događanja Proizvodi i okusi Kosova u Primorsko-goranskoj županiji i organizacija poslovnih susreta kosovskih tvrtki i tvrtki Primorsko-goranske županije, pri čemu je ŽK Rijeka spremna ponuditi svoju logističku potporu. Saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj upozorila je na nedostatak radnih dozvola za sezonsko zapošljavanje pekara s Kosova.

Gani Xarrani, predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine u Primorsko-goranskoj županiji, istaknuo je važnost uspostavljanja kvalitetnijih odnosa Primorsko-goranske županije s Republikom Kosovom i Albanijom te je spomenuo podatak da je 90% tamošnjih Albanaca obrtničke struke.

Kontakti

  • Sanja Antonin Viši stručni suradnik Tel: +385 51 209 139 Email: santonin@hgk.hr