Posjet izaslanstva argentinskog grada Zarate Županijskoj komori Rijeka

Izaslanstvo argentinskoga grada Zarate, koje je predvodila zamjenica gradonačelnika Patrizia Moyano, pročelnik Odjela za razvoj ljudskih potencijala Rodrigo Garcia Otero, zamjenik predsjednika Hrvatsko-argentinske gospodarske komore iz Zaratea, a ujedno i predsjednik Centra Croata - Hrvatskog doma iz Zarate - Campana, posjetili su ŽK Rijeka u petak, 25. studenoga.

Grad Zarate, njihovo gospodarstvo i razvojne potencijale predstavili Moyano i Otero. Zarate ima važan geostrateški položaj te je luka Južne Amerike za izvoz vozila. Posljednjih deset godina intenzivno se razvija lučki promet i dolazi do jačanja brodogradnje, zbog čega su im strateški ciljevi povećanje međunarodne suradnje u području prometa i brodogradnje.

Predsjednik Županijske komore Rijeka Vidoje Vujić ukratko je predstavio gospodarske potencijale županije te je istaknuo važnost unapređenja gospodarskih odnosa dvaju gradova, ali i zemalja u cjelini. Robna razmjena Republike Hrvatske i Argentine 2015. godine iznosila je 38,7 milijuna američkih dolara, od čega je izvoz bio svega 1,5 milijuna USD.

 

Kontakti

  • Elizabeta Margitić Mihelec Viši stručni suradnik Tel: +385 51 209 138 Email: emargitic@hgk.hr