Posjet studenata ŽK Dubrovnik

Studenti u programu Erasmus+ s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku posjetili su 9. prosinca Županijsku komoru Dubrovnik.

Posjet studenata dio je terenske nastave koju vode profesorice Ivana Pavlić i Ana Portolan, s ciljem boljeg upoznavanja studenata s nacionalnim turističkim sustavom Republike Hrvatske, a u sklopu posjeta raspravlja se o ulozi Hrvatske gospodarske komore u turizmu.

Tijekom posjeta, predstavnici ŽK Dubrovnik predstavili su temeljne zadaće i organizaciju Hrvatske gospodarske komore te usluge koje nudi poduzetnicima u poslovanju, s posebnim naglaskom na turistički sektor. Također, predstavljen je rad Sektora za turizam pri HGK te njegove aktivnosti na nacionalnoj i županijskoj razini. 

Studenti su pokazali najviše zanimanja za razvojne planove i strategiju o produljenju turističke sezone i za dodatni sadržaj u turizmu.        

Posjet studenata ŽK Dubrovnik nastavak je dobre suradnje između dviju institucija koje već godinama uspješno vode zajedničke projekte koji potiču bolju suradnju između znanosti i struke.