Povjerenstvo Grada Zagreba održalo sjednicu za odobravanje potpora internacionalizaciji poslovanja malih i srednjih poduzetnika

U Gradskom poglavarstvu Grada Zagreba u petak, 22. srpnja, Povjerenstvo Grada Zagreba održalo je svoju sjednicu za odobravanje potpore internacionalizaciji poslovanja malih i srednjih poduzetnika.

Na dnevnom redu bili su izvještaji o provedbi programa potpora za 22 podnositelja zahtjeva i svi su prihvaćeni, što znači da su odobrene isplate potpora po dostavljenoj dokumentaciji. Ukupan iznos odobrenih sredstava potpora po tim zahtjevima iznosio je 11.112.000 kuna, a najveći broj podnositelja zahtjeva je iz IT industrije. Većina aktivnosti koje su uključene u potpore odnosi se na marketinške aktivnosti, nastupe na sajmovima, izradu promotivnih materijala i sl.

Članovi Povjerenstva jesu predstavnici gradske uprave Grada Zagreba, Ministarstva poduzetništva i obrta, HBOR-a, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, a Komoru Zagreb predstavlja njen predsjednik Zlatan Fröhlich.