U Komori Zagreb osnovana Radna skupina izvoznika Ekonomske regije u slivu rijeke Save

U Komori Zagreb 21. ožujka održana je osnivačka sjednica Radne skupine izvoznika Ekonomske regije u slivu rijeke Save (ERUSRS) koja je formirana na sastanku Foruma predsjednika ERUSRS-a, održanog u listopadu prošle godine u Privrednoj komori Beograda. Komora Zagreb tada je preuzela koordinaciju Radne skupine izvoznika, dok je za predsjedanje radnom skupinom izabran direktor tvrtke Ivanićplast d.o.o. iz Ivanić-Grada Vitomir Klasić.

Radi što što boljeg povezivanja te zajedničkih aktivnosti izvoznika s područja regionalnih komora i članica savske regije, svaka komora članica ERUSRS-a imenovala je svog predstavnika; poduzetnika izvoznika koji je član ove Radne skupine.

Prisutne je pozdravio predsjednik Komore Zagreb Zlatan Fröhlich, dok je sjednicu vodio Vitomir Klasić. Na sastanku su izvoznici razmijenili svoja iskustva u poslovanju te naveli probleme s kojima se susreću pri izvozu, osobito na nova tržišta. Razgovaralo se o budućim aktivnostima pa je, među ostalim, dogovorena suradnja na tržištima u regiji, predloženo je zajedničko sudjelovanje na pojedinim sajmovima i tržištima trećih zemalja te međusobna pomoć u povezivanju i pronalaženju poslovnih partnera.

Ekonomska regija u slivu rijeke Save (ERUSRS) je asocijacija temeljena na Protokolu o regionalnoj suradnji 16 gospodarskih komora s područja slijeva rijeke Save iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH, a osnovana je s ciljem da ekonomsko povezivanje pridonese bržem gospodarskom napretku cijele regije.