Održana 21. sjednica Foruma predsjednika Ekonomske regije u slivu rijeke Save

Vrijeme održavanja: 30.06.2017.

U Beogradu je 30. lipnja održana 21. sjednica Foruma predsjednika Ekonomske regije u slivu rijeke Save (ERUSRS), koji čine predsjednici 17 regionalnih komora iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Iz Hrvatske su sudjelovali predstavnici Županijske komore Sisak, Županijske komore Slavonski Brod, Županijske komore Vukovar te Komore Zagreb.

Forumom trenutno predsjedava Privredna komora Beograda, a njezin direktor Milivoje Miletić je izvijestio o dosadašnjim aktivnostima kao i planovima za daljnje djelovanje ERUSRS-a. Također je upoznao nazočne da PK Beograda posluje u novom organizacijskom okviru sukladno novom Zakonu o Privrednoj komori Srbije.

Na sastanku je poseban naglasak stavljen na provedene aktivnosti radnih grupa ERUSRS-a. Naime na sastanku Foruma predsjednika, održanog u listopadu prošle godine u Privrednoj komori Beograda, svakoj članici ERUSRS-a određeno je predsjedanje pojedinom radnom skupinom. Komora Zagreb je osnivačku sjednicu Radne skupine izvoznika održala u ožujku te je nazočnima podnesen izvještaj o zaključcima osnivačke sjednice kao i planovima za buduće aktivnosti. Od strane Komore Zagreb predloženo je da se na iduću sjednicu Foruma predsjednika (ili neku zasebnu) pozovu svi predsjedavajući svih radnih skupina te da se razmjene zaključci i koordiniraju buduće aktivnosti što je i prihvaćeno.