Održan regionalni forum obiteljskog smještaja Primorsko-goranske županije

U sklopu sajma Relax Adria, u petak 31. ožujka, u dvorani Marino Cvetković u Opatiji, održan je Regionalni Forum obiteljskog smještaja Primorsko-goranske županije na kojem se okupilo više od 300 pružatelja usluga smještaja u domaćinstvu.

Skup je otvorio zamjenik župana Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić naglasivši da Županija omogućava razne kreditne linije za sredstva kvalitetnoga turističkog rada. Prisutnima se uvodno obratio i predsjednik HGK – ŽK Rijeka Vidoje Vujić, ponajprije čestitkom organizatorima Foruma koji su omogućili niz bilateralnih susreta.

"Obiteljski smještaj iznimna je karika u turističkoj ponudi Hrvatske, s obzirom na to da se u njemu ostvare dvije trećine svih turističkih noćenja", istaknuo je Vujić te je skrenuo pozornost na aktualan natječaj Ministarstva turizma Konkurentnost turističkoga gospodarstva – Javni poziv za kandidiranje projekata – otvoren do 10. travnja.

Program Foruma obiteljskog smještaja obuhvatio je sve aktualne teme namijenjene obiteljskim mikropoduzetnicima u turizmu s kojima su stručnjaci iz javnih instituacija te realnog sektora podijelili vlastita iskustva i znanja. Sudionici su također postavljali dodatna pitanja predavačima koji su nakon predavanja na info-pultovima predstavljali svoje proizvode i usluge namjenjene unapređenju obiteljskog smještaja.

Forum obiteljskog smještaja, kao regionalni skup, okupio je vlasnike pružatelje ugostiteljskih usluga u sobama, apartmanima, kućama za odmor i kampovima u domaćinstu te u pansionima i seoskim domaćinstvima, a ujedno je bio izvrsna prilika, kako su istakli sami iznajmljivači, za pomoć pri rješavanju njihovih svakodnevnih problema. Također su se mogle čuti novosti u tržišnim trendovima i marketinškim alatima, upoznali su se s novim mogućnostima za unapređivanje i brandiranje smještaja, kreditnim programima te s drugim alatima korisnima za praćenje brzorastućih trendova na domaćem i stranomu turističkom tržištu.

Forum je organizirala Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka i Sekcija obiteljskog smještaja pri ŽK Rijeka uz suorganizaciju TZ Kvarnera.