Radionica: Obuka za djelatnike komorskih predstavništava u Bruxellesu

od 18.07.2012 do 19.07.2012

U srijedu 18. 07. i četvrtak 19.07. je u prostorijama komore Rajna – Alpe (CCI Rhones-Alpes) i  komore regije Lombardije održan dvodnevni trening namijenjen obrazovanju i umrežavanju predstavnika komora u Bruxellesu.

Trening je organiziran od strane članica neformalne mreže komorskih predstavničkih ureda  te je obuhvatio nekoliko tematskih sekcija ocijenjenih kao područja od prioritetnog značaja za poslovanje komora.

Teme su bile sljedeće: Pristup financiranju; Turizam, Internacionalizacija poduzeća, Prehrambena industrija, Društveno odgovorno poslovanje, Edukacija (provođena od strane komora), Pametni gradovi, Energetska učinkovitost u zgradarstvu i organizacija poslovanja. Ured HGK u Bruxellesu svoj je doprinos ovom događanju dao u vidu predstavljanja komorskog djelovanja na području internacionalizacije i zgradarstva, a osigurao je i nazočnost troje govornika iz europskih i njima pridruženih organizacija.

Osim pregleda novosti iz navedenih tematskih područja, članice mreže su na treningu imale i mogućnost razmjene informacija o načinima poslovanja, vrstama praćenja EU legislative, modelima suradnje sa središnjicama, te korištenju informatičkih i drugih on-line alata. Opće mišljenje je da je ovakav model seminara izuzetno koristan u edukativnom, profesionalnom i društvenom smislu. Uz najnovije informacije koje su članice dobile o specifičnim sektorima,  uspostavljene su i poslovne relacije  sa službenicima Europskih institucija te je  dogovorena  i daljnja suradnja. Mišljenja komora i poduzeća su Europskoj komisiji od izuzetne važnosti te je svaka reakcija na EU legislativu i više nego dobrodošla. Bio je ovo uspješan primjer gdje je kombinacija obrazovanja, uspostavljanja kontakta i razmjena stajališta polučila odlične rezultate.

Organizatori
Organizator
Aperochambrs
Lokacija
ured komore CCI Rhones-Alpes (18.07.)
Bruxelles Belgija
ured komore Lombardije (19.07).
Bruxelles Belgija