Nakon Mađarske, Češke i Turske, i Kazahstan potvrdio sudjelovanje na sajmu Viroexpou

HGK
Predsjednik HGK Luka Burilović na štandu Kazahstana na sajmu Viroexpo 2015

Kazahstanski veleposlanik Aslan Mussin potvrdio je sudjelovanje Republike Kazahstan na 22. Viroexpou, međunarodnom sajmu, gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede.

Predstavnici ureda za ekonomske odnose pri veleposlanstvima Mađarske, Češke i Turske u Zagrebu već su ranije, koncem studenoga, potvrdili Milanu Vanđuri, direktoru ŽK Virovitica, sudjelovanje izlagača tih zemalja na 22. Viroexpou.

Sljedeći se Viroexpo održava 24. – 26. veljače, a ŽK Virovitica je jedan od njegovih organizatora i koordinira nastup dviju trećina stranih zemalja koje nastupaju na sajmu. Milanu Vanđura, direktor ŽK Virovitica, član je Organizacijskog odbora sajma.

Nakon što je nastup Kazahstana dogovoren, još predstoji finalno utanačivanje svih pojedinosti i opsega nastupa. Republika Kazahstan predstavila je prvi put svoje gospodarstvo 2015. godine na jubilarnom 20. Viroexpou, kao nova zemlja sudionica.

Gospodarstvo Kazahstana se intenzivno razvija, u izgradnji je veliki broj stambenih objekata, industrijskih postrojenja, mreže autocesta te željeznica.

Republika Kazahstan je najveća i najrazvijenija srednjoazijska država s ogromnim nalazištima nafte, plina i ruda.

Suradnja hrvatskih i kazahstanskih tvrtki moguća je na zajedničkim projektima u području prehrambene industrije, graditeljstva, medicine i medicinske opreme, farmaceutike i IT industrije. Ukinute su i vize za hrvatske građane. Više od 30 hrvatskih tvrtki trenutno uspješno posluje na tržištu Kazahstana.

Kontakti

  • Županijska komora Virovitica Tel: +385 33 725 150 Email: hgkvi@hgk.hr