Mobilni tim ŽK Rijeka u posjetu krčkoj tvrtki Mariolina

Mobilni tim Županijske komore Rijeka 15. studenoga posjetio je tvrtku Mariolina d. o. o. čiji je direktor Boris Dujmović predstavio tvrtku timu koji su sačinjavali predsjednik ŽK Rijeka Vidoje Vujić, viši stručni savjetnik Zlatko Mičetić i stručna suradnica Odsjeka za industriju, komunalno gospodarstvo, građevinu i energetiku Gabrijela Milin.

Tadašnji obrt Mariolina iz Krka osnovan je još 1993. godine kao obiteljska zanatska radnja. Uz pripremu raznih vrsta pizza, sendviča i kolača koje su posluživali u svom prostoru ili dostavljali na zahtjev kupcima, tvrtka se s vremenom usredotočila na izradu svježe i sušene tjestenine te proizvoda tipičnih za Hrvatsko primorje i otoke sjevernog Jadrana, po čemu je danas i poznata. Njihova je misija nastaviti tradiciju te kupcima nadomjestiti nekadašnje nonine šurlice i makarune istovjetnim zanatskim proizvodom. Posebno se ističe paleta punjene tjestenine: tortelini, ravioli i fagotini te rezanci od špinata, sipe ili konoplje, domaće šurlice i njoki. Tjestenina se izrađuje iz biranih vrsta domaćih meljava sa svježim jajima uzgojenima u susjedstvu. To daje jamstvo i zadovoljstvo kvalitetom proizvoda koje Mariolina nudi.

Proizvodni pogon nalazi se na lokaciji nedaleko Vrbnika, dok se u gradu Krku nalazi trgovački objekt.

Proizvode prepoznaju mnogi ugostiteljski objekati diljem Primorsko-goranske županije te se nude i u trgovinama: Trgovine Krk, Plodine, Konzum, Corona, Brodokomerc Cash & Carry, Kaufland. Svoje proizvode izvoze u Sloveniju putem trgovačkog lanca Spar.

Tvrtka je od 23. listopada 2015. godine član Vijeća Strukovne skupine prehrambene industrije i autohtonih proizvoda pri ŽK Rijeka.

Nositelj je i znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko pa je moblni tim tijekom posjete anketirao direktora Dujmovića za potrebe istraživanja usmjerenog na popularizaciju znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko.

Predstavnici ŽK Rijeka članici su predstavili usluge i aktivnosti Hrvatske gospodarske komore te izrazili spremnost na pružanje potpore u svim segmentima poslovanja tvrtke.

Kontakti

  • Zlatko Mičetić Viši stručni savjetnik Tel: +385 51 209 143 Email: zmicetic@hgk.hr
  • Gabrijela Milin Stručni suradnik Tel: + 385 51 209 172 Email: gmilin@hgk.hr