Mobilni tim ŽK Rijeka u posjetu tvrtki Euromodul

U okviru aktivnosti mobilnih timova HGK, tim Županijske komore Rijeka, predvođen predsjednikom Vidojem Vujićem, 18. studenoga posjetio je tvrtku Euromodul d. o. o. 

Prokurist Euromodula Dragutin Babić te voditelj prodaje i član uprave Mile Lulić predstavili su tvrtku timu ŽK Rijeka, u kojemu su bili i viši stručni savjetnik Zlatko Mičetić te stručni suradnik Odsjeka za industriju, komunalno gospodarstvo, građevinu i energetiku Gabrijela Milin.

Euromodul je vodeći proizvođač urbane i reklamne opreme, kontejnera i modularnih objekata u Europi, s proizvodnjom u Hrvatskoj i Srbiji. Program s više od 200 proizvoda uključuje kioske i kontejnere kao stambeno-radne jedinice specijalnih namjena (smještaj telekomunikacijske opreme, odašiljača, agregata, kompresora...), urbanu opremu, autobusne nadstrešnice, koševe za otpatke, naplatne kućice, štandove,  klupe, samočisteće i standardne javne toalete te opremu za oglašavanje. Sestrinska tvrtka u Novoj Pazovi, uz isti program serijske proizvodnje, posjeduje kapacitet za proizvodnju do 15 kontejnerskih jedinica dnevno. Obje tvrtke ukupno zapošljavaju oko 140 ljudi.

Njihovi proizvodi mogu se pronaći na ulicama i gradskim trgovima diljem Europe i svijeta, a mogu se pohvaliti brojnim priznanjima za dinamičan razvoj i uspjeh u poslovanju. Inovacija je temelj razvoja i pozicioniranja na tržištu ove tvrtke, a Babić je kao inovator zaštitio oko 30 modela proizvoda.

Zemlje u koje su izvozili su brojne: Austrija, Njemačka, Švicarska, Ujedinjena Kraljevina Velike Britanije i Sjeverne Irske, Mađarska, Litva, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, a zainteresirani su za ostatak EU i Rusku federaciju kao buduća tržišta.

Trenutno tvrtka na zemljištu površine 13.655 četvornih metara u Industrijskoj zoni Bakar (Kukuljanovo) gradi novi proizvodni pogon u koji će se dogodine preseliti.

Predstavnici ŽK Rijeka članici su predstavili usluge i aktivnosti Hrvatske gospodarske komore, ponudili oglašavanje u EEN bazi ponude i potražnje (Business Cooperation Database) i upis njihovih proizvoda u online Katalog hrvatskih proizvoda HGK. Također, predsjednik Vujić predložio je da se uspješna poslovna praksa tvrtke Euromodul d. o. o. predstavi u jednom od sljedećih izdanja Novog lista, s čime su se predstavnici tvrtke složili.

 

Kontakti

  • Gabrijela Milin Stručni suradnik Tel: + 385 51 209 172 Email: gmilin@hgk.hr