Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
Međunarodni natječaji

Pregled aktualnih međunarodnih natječaja i drugih aktivnosti s područja graditeljstva.

OBAVIJEST O PROJEKTU UREĐIVANJA I ASFALTIRANJA CESTE U REPUBLICI BENIN

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova zaprimili su notu Veleposlanstva Republike Benin u Ženevi, kojom se objavljuje obavijest o projektu uređivanja i asfaltiranja ceste Kandi-Segbana-Frontiere do Nigerije.

Dodatne informacije o projektu mogu se dobiti u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova kod  gospodina Nebojše Koharovića, pomoćnika ministrice.

Kontakt:

tel. +385 1 4569 896, tel. +385 1 4896 339, fax. +385 1 4597 455

 

REKONSTRUKCIJA SUSTAVA NAVODNJAVANJA U MOLDAVIJI

U prilogu se može naći informacija o javnom pozivu za rekonstrukciju sustava navodnjavanja u Republici Moldaviji. Ista je dobivena od VLP Rumunjska.

IZGRADNJA CESTOVNOG KRIŽANJA U OMANU

U nastavku teksta nalazi se tender za izgradnju "Develpoment Interchanges", cestovnog križanja na više razina, koje regulira pristup između novog turističko-apartmanskog kompleksa "The Waves Muscat" i brze ceste s dvije trake, na adresi 18th Novembre street, koja ga povezuje s centrom Muscata: Natječaj, OMAN. Posljednji datum do kojeg se može podići tenderska dokumentacija je 24. lipnja, zadnji upiti mogu se postavljati do 01. srpnja, dok je rok za predaju tendera 09. srpnja o.g. u podne. Vrijednost tenderske dokumentacije je 1.500,00 Rijala (cca 3.000,00 €). Pretpostavlja se da tenderi ove vrijednosti predstavljaju radove u vrijednosti od 25 do 40 milijuna Rijala (cca 25 do 80 milijuna €). "The Waves Muscat" najveći je "free hold" turističko-apartmanski kompleks, s preko 3.000 jedinica (vile, apartmanskih blokovi, hoteli visoke klase, golf teren). Polovina navedenog kompleksa već je izgrađena, ostatak izgradnje je u tijeku: www.thewavemuscat.com. Prije izrade Tendera predstavnici natjecatelja trebaju doći u Muscat i izvršiti uvid na licu mjesta. Zainteresirani bi trebali stupiti u kontakt s prof. Brankom Galićem, Business Development Managerom (Innovation Group llc, P.O.Box 705, MSQ, P.C. 115, Muscat, Sultanate of Oman, tel.:+968 244 888 40, fax:+968 244 752 23, GSM:+968 952 990 04). Gosp. Galić može osigurati jednu od nekoliko manjih ili srednjih graditeljskih omanskih firmi s kojima bi se moglo zajednički ući u ovaj projekt, a što bi zainteresiranima olakšalo sudjelovanje u istome.

 

PREDKVALIFIKACIJA ZA PROJEKT U INDONEZIJIU nastavku se može naći dokument Veleposlanstva RH iz Jakarte, kojom se obavještava zainteresirane o pozivu za pretkvalifikaciju za izgradnju infrastrukture i novih zgrada instituta za tehnologiju Bandung, Indonezija: Natječaj, JAKARTA.

 

NATJEČAJ, RADOVI NA OSUVREMENJIVANJU LOKALNIH I ŽUPANIJSKIH CESTA - RUMUNJSKA

Ministarstvo regionalnog razvitka i turizma Rumunjske otvorilo je natječaj za projektiranje i izvođenje radova osuvremenjivanja 68,6 km županijskih cesta i 1.113,3 km lokalnih cesta u osam županija. Vrijednost radova procjenjuje se na 2,11 milijardi RON-a (1 €EUR=4.088 RON). Navedeni radovi su uključeni u Nacionalni program za razvoj infrastrukture i odnose se na sljedeće županije: Arad, Bihor, Satu Mare, Salaj, Buzau, Vrancea, Dumbovita i Teleorman. Ceste uključene u obnovu kroz ovaj program predložene su od strane javnih lokalnih vlasti te će njima upravljati ovo Ministarstvo tijekom cijelog vremena potrebnog za dovršetak projekta. Standardni troškovi koje je odredilo Ministarstvo za ovu vrstu ulaganja iz javnih sredstava bit će poštovani. Eksproprijacije nisu potrebne. Kriterij za dobivanje natječaja je najniža cijena. Potpuno podugovaranje nije prihvaćeno. Trajajnje ugovora o javnoj nabavi obuhvaća razdoblje za projektiranje i izvođenje građevinskih radova (tri godine) i razdoblje za vraćanje kredita (najviše sedam godina), ali se neće produživati poslije 2020. Radovi će imati dvogodišnje jamstvo. Korištenje alternativnih rješenja koja neće utjecati na tražene tehničke karakteristike prihvatit će se u svrhu smanjenja troškova. Detaljne informacije o postupku natječaja dostupne su na web stranicama www.licitatie.ro.

 

OBAVIJEST O MEĐUNARODNIM NATJEČAJIMA

U nastavku prikazan je link Intranet stranice Sektora za međunarodne odnose HGK (podnaslov Međunarodni natječaji), između raznih drugih natječaja, možete naći i detalje o međunarodnim građevinskim natječajima koji su u tijeku (Sektor za međunarodne odnose, Međunarodni natječaji):

Javni natječaji za nabavu opreme i usluga za potrebe UN-a

United Nations Office of Central Support Services - Procurement Service - objavio je tendere za nabavu razne opreme i usluga za potrebe Ujedinjenih naroda. United Nations Procurement Service redovito na svojoj web-stranici objavljuje tendere za nabavu opreme i usluga koje koristi UN te poziva hrvatske tvrtke na dostavu svojih ponuda. Za sudjelovanje na natječajima tvrtke se prethodno trebaju registrirati kod Procurement Service of the United Nations. Ostali uvjeti sudjelovanja detaljnije su objašnjeni na prethodno naznačenoj web-stranici Procurement Service-a.

Portal javne nabave IADB-a

Međuamerička razvojna banka (Inter American Developement Bank, www.iadb.org) na internetskom portalu objavljuje detaljne upute o postupcima i projektima javne nabave poslova koje IADB podupire u zemljama Srednje i Južne Amerike. Putem portala je moguće pregledavanje informacija prema državama i sektorima, a osobito veliki broj poslova može se naći za područje cestogradnje. Web stranica za iste je: http://condc05.iadb.org/idbppi/aspx/ppProcurement.aspx.

Natječaji i najavljeni natječaji u BiH

Detaljnije informacije o ovim tenderima dostupne na web stranicama Europe Aida (Europeaid), Delegacije Europske komisije u Bih (Europa.ba) ili Euro info korespondentnog centra u Vanjskotrgovinskoj komori BiH (http://www.epiee.ba/).

Javno nadmetanje za izgradnju zajedničkih stambenih objekata, Skopje, Makedonija

Ministarstvo transporta i veze Republike Makedonije objavljuje javno nadmetanje za prodaju građevinskog zemljišta koje se nalaze u Općini Aerodrom-Skopje, manijenjeno za izgradnju zajedničkih stambenih objekata. Za dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti gđi. Violeti Samardžiskoj na telefon: +389 /2 3145-447; 3145-565, ili putem e-maila: violeta.samadrzinska@mtc.gov.mk.

Natječaji za građevinske projekte u Republici Kosovo

Sve hrvatske tvrtke zainteresirane za sudjelovanje u natječajima za građevinske projekte na Kosovu više informacija mogu dobiti na web stranicama Ministarstva transporta, pošte i telekomunikacija Republike Kosovo, na www.mtpt.org gdje su dostupni svi podaci o aktualnim natječajima s kontakt podacima.

 

Međunarodni natječaji i popis nadležnih institucija u zemljama JI, Srednje Europe i arapskim zemljama

U namjeri da pomogne građevinskom sektoru u pronalaženju novih tržišta, Hrvatska gospodarska komora je kroz suradnju Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo i Sektora za međunarodne odnose, a preko naših veleposlanstava u svijetu, i dalje prikuplja informacije o mogućnostima angažmana naših tvrtki u gore navedenim zemljama. Na dolje prikazanIm linkovima možete naći pronaći informacije o natječajima i informacije o korisnim linkovima vezanih uz pojedinu zemlju.

Jugoistočna Europa

REPUBLIKA ALBANIJA

Detalje o pojedinim tvrtkama možete potražiti na stranicama Nacionalnog centra za registraciju: www.qkr.gov.al. Navedena stranica je dostupna i na engleskom jeziku, a usporediva je sa stranicama našeg Sudskog registra.

REPUBLIKA BUGARSKA

Nadležnosti za infrastrukturne projekte nalaze se u više bugarskih institucija, ali do završetka reforme administracije RB koja je u tijeku, isti su u ingerenciji: Ministarstva prometa, informacijske tehnologije i komunikacija: www.mtitc.government.bg; Ministarstva regionalnog razvoja i javnih radova: www.mrrb.government.bg; Nacionalne agencije za cestovnu infrastrukturu: www.optransport,bg; Na stranicama navedenih institucija dostupne su informacije o projektima i međunarodnim tenderima. Također, informacije o tenderima u Bugarskoj, pa tako i onima za infrastrukturne projekte dostupne su na web stranicama Agencije za javnu nabavu: AOP - Public Pocurement Agency. Ovdje se nalaze podaci o Veleposlanstvu RH u Sofiji: BUGARSKA - Adresa VRH u Sofiji.

REPUBLIKA KOSOVO

Ovdje je link u kojem možete naći poslovni priručnik za građevinske tvrtke: KOSOVO - Priručnik za građ. tvrtke.

REPUBLIKA SRBIJA

Na dolje prikazanom linku možete pronaći pronaći informacije o infrastrukturnim projekata u Republici Srbiji te informacije o postupcima u javnoj nabavi: SRBIJA - Investicije i javni natječaji. Ovdje su linkovi najvažnijih zakona vezanih za predmetne natječaje u RS: SRBIJA - Zakon o javnim nabavkama; SRBIJA - Zakon o planiranju i izgradnji; SRBIJA - Zakon o strancima.

Srednja Europa / EU

REPUBLIKA POLJSKA

Na niže objavljenim linkovima možete pregledati dokumente na hrvatskom jeziku vezane za poslovne mogućnosti u izgradnji cesta kao i kontakt adrese, a u dokumentu na engleskom jeziku u vezi fondova EU koji se za tu svrhu koriste kao i podaci o općoj upravi u navedenoj zemlji: REPUBLIKA POLJSKA - Poslovne mogućnosti u izgradnji cesta , REPUBLIKA POLJSKA - Kontakt adrese , REPUBLIKA POLJSKA - EU Used Funds & General Directorate.

ČEŠKA REPUBLIKA

U nastavku možete naći prilog s informacijama o projektima i kontaktima (uz kratki pregled web i kontakt adresa Veleposlanstva RH u Pragu i Veleposlanstva ČR u Zagrebu): ČEŠKA REPUBLIKA - Informacije o projektima i kontaktima.

Arapske zemlje

ALŽIRSKA NARODNA DEMOKRATSKA REPUBLIKA

U nastavku možete naći obavijest o infrastrukturnim projektima u Alžiru s adresama institucija zaduženih za njihovo provođenje: ALŽIR, Predsjednički program i razvoj (hr, fra) .

KRALJEVINA MAROKO

Podrobnije obavijesti o nacionalnim javnim infrastrukturnim projektima u Kraljevini Maroko zainteresirane hrvatske građevinske tvrtke mogu potražiti na: www.marchespublics.gov.ma. Hrvatske tvrtke mogu kontaktirati marokanske firme koje se bave projektiranjem svih značajnih građevinskih projekata niskogradnje i infrastrukture, a najveća i najpoznatija je SCET-SCOM koja sa svojih 250 stručnih suradnika radi na području građevinarstva i javnih radova, vodovoda i odvodnje, razvoja poljoprivrede i zaštiti okoliša. Više podataka na: www.scet-scom.ma. Adresa sjedišta tvrtke u Rabatu: SCET-SCOM Espace les palmiers Angle Av. Annakhil et Mehdi Benbarka Hay Riad, Rabat. Tel: 0537 57 68 00, fax: 0537 71 46 50, e-mail: info@scet.ma.

 

ISKAZIVANJE INTERESA ZA SURADNJU

Egipatska tvrtke Arab Contractors (AC) uputila je poziv za suradnju hrvatskim tvrtkama u sektoru graditeljstva. Na link u nastavku teksta nalazi se dopis koji je Veleposlanstvo AR Egipat u Zagrebu uputilo MINGORP-u i HGK-u: Dopis, Arab Contractors

Prateći dokumenti