Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
Međunarodni natječaji: web poveznice (linkovi)

WEB POVEZNICE O MEĐUNARODNIM NATJEČAJIMA

U nastavku prikazan je link tzv. Kataloga investicijskih projekata: http://projekti.hgk.hr/ Sektora za međunarodne poslove. Katalog je izrađen u suradnji sa županijskim komorama i služi kao pomoć potencijalnim ulagačima, domaćim i stranima te olakšava dostupnost informacija o konkretnim ulagačkim potencijalima Republike Hrvatske.

Javni natječaji za nabavu opreme i usluga za potrebe UN-a

United Nations Office of Central Support Services - Procurement Service - objavio je tendere za nabavu razne opreme i usluga za potrebe Ujedinjenih naroda. United Nations Procurement Service redovito na svojoj web-stranici objavljuje tendere za nabavu opreme i usluga koje koristi UN te poziva hrvatske tvrtke na dostavu svojih ponuda. Za sudjelovanje na natječajima tvrtke se prethodno trebaju registrirati kod Procurement Service of the United Nations. Ostali uvjeti sudjelovanja detaljnije su objašnjeni na prethodno naznačenoj web-stranici Procurement Service-a.

Portal javne nabave IADB-a

Međuamerička razvojna banka (Inter American Developement Bank, www.iadb.org) na internetskom portalu objavljuje detaljne upute o postupcima i projektima javne nabave poslova koje IADB podupire u zemljama Srednje i Južne Amerike. Putem portala je moguće pregledavanje informacija prema državama i sektorima, a osobito veliki broj poslova može se naći za područje cestogradnje.

Međunarodni natječaji i popisi nadležnih institucija u zemljama JI, Srednje Europe, Bliskom i Dalekom istoku

U namjeri da pomogne građevinskom sektoru u pronalaženju novih tržišta, Hrvatska gospodarska komora je kroz suradnju Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo i Sektora za međunarodne poslove, a preko naših veleposlanstava u svijetu, i dalje prikuplja informacije o mogućnostima angažmana naših tvrtki u gore navedenim zemljama. Na dolje prikazanIm linkovima možete naći pronaći opće informacije o natječajima i informacije o korisnim linkovima vezanih uz pojedinu zemlju.

Jugoistočna Europa

REPUBLIKA ALBANIJA

Detalje o pojedinim tvrtkama možete potražiti na stranicama Nacionalnog centra za registraciju: www.qkr.gov.al. Navedena stranica je dostupna i na engleskom jeziku, a usporediva je sa stranicama našeg Sudskog registra.

REPUBLIKA BUGARSKA

Nadležnosti za infrastrukturne projekte nalaze se u više bugarskih institucija, ali do završetka reforme administracije RB koja je u tijeku, isti su u ingerenciji: Ministarstva prometa, informacijske tehnologije i komunikacija: www.mtitc.government.bg; Ministarstva regionalnog razvoja i javnih radova: www.mrrb.government.bg; Nacionalne agencije za cestovnu infrastrukturu: www.optransport.bg; Na stranicama navedenih institucija dostupne su informacije o projektima i međunarodnim tenderima. Također, informacije o tenderima u Bugarskoj, pa tako i onima za infrastrukturne projekte dostupne su na web stranicama Agencije za javnu nabavu: AOP - Public Pocurement Agency. Ovdje se nalaze podaci o Veleposlanstvu RH u Sofiji: BUGARSKA - Adresa VRH u Sofiji.

REPUBLIKA RUMUNJSKA

Ministarstvo regionalnog razvitka i turizma Rumunjske otvorilo je natječaj za projektiranje i izvođenje radova osuvremenjivanja 68,6 km županijskih cesta i 1.113,3 km lokalnih cesta u osam županija. Vrijednost radova procjenjuje se na 2,11 milijardi RON-a (1 €EUR=4.088 RON). Navedeni radovi su uključeni u Nacionalni program za razvoj infrastrukture i odnose se na sljedeće županije: Arad, Bihor, Satu Mare, Salaj, Buzau, Vrancea, Dumbovita i Teleorman. Ceste uključene u obnovu kroz ovaj program predložene su od strane javnih lokalnih vlasti te će njima upravljati ovo Ministarstvo tijekom cijelog vremena potrebnog za dovršetak projekta. Standardni troškovi koje je odredilo Ministarstvo za ovu vrstu ulaganja iz javnih sredstava bit će poštovani. Eksproprijacije nisu potrebne. Kriterij za dobivanje natječaja je najniža cijena. Potpuno podugovaranje nije prihvaćeno. Trajanje ugovora o javnoj nabavi obuhvaća razdoblje za projektiranje i izvođenje građevinskih radova (tri godine) i razdoblje za vraćanje kredita (najviše sedam godina), ali se neće produživati poslije 2020. Radovi će imati dvogodišnje jamstvo. Korištenje alternativnih rješenja koja neće utjecati na tražene tehničke karakteristike prihvatit će se u svrhu smanjenja troškova. Detaljne informacije o postupku natječaja dostupne su na web stranicama www.licitatie.ro.

REPUBLIKA KOSOVO

Sve hrvatske tvrtke zainteresirane za sudjelovanje u natječajima za građevinske projekte na Kosovu više informacija mogu dobiti na web stranicama Ministarstva transporta, pošte i telekomunikacija Republike Kosovo, na www.mtpt.org gdje su dostupni svi podaci o aktualnim natječajima s kontakt podacima.

REPUBLIKA SRBIJA

Na dolje prikazanom linku možete pronaći informacije o infrastrukturnim projekatima u Republici Srbiji te informacije o postupcima u javnoj nabavi: SRBIJA - Investicije i javni natječaji. Ovdje su linkovi najvažnijih zakona vezanih za predmetne natječaje u RS: SRBIJA - Zakon o javnim nabavkama; SRBIJA - Zakon o planiranju i izgradnji; SRBIJA - Zakon o strancima.

REPUBLIKA MAKEDONIJA

Ministarstvo transporta i veze Republike Makedonije objavljuje natječaje na linku: javno nadmetanje.

BOSNA I HERCEGOVINA

Detaljnije informacije o natječajima dostupne na web stranicama Europe Aida (Europeaid), Delegacije Europske komisije u Bih (Europa.ba) ili Euro info korespondentnog centra u Vanjskotrgovinskoj komori BiH (http://komorabih.ba/een/).

Srednja Europa / EU

REPUBLIKA POLJSKA

Na niže objavljenim linkovima mogu se pronaći informacije o poslovnim mogućnostima u Poljskoj te kontakt adrese kao i podaci o općoj upravi u navedenoj zemlji:

REPUBLIKA POLJSKA – Agencija za strana ulaganja , REPUBLIKA POLJSKA – Ministarstvo vanjskih poslova , Poljsko veleposlanstvo u Zagrebu.

ČEŠKA REPUBLIKA

U nastavku možete naći kratki pregled web i kontakt adresa Veleposlanstva RH u Pragu i Veleposlanstva ČR u Zagrebu: http://www.mzv.cz/en/ , http://www.mzv.cz/zagreb/hr/ , http://cz.mvep.hr/ .

OSTALI IZVORI:

 

Arapske zemlje

ALŽIRSKA NARODNA DEMOKRATSKA REPUBLIKA

U nastavku možete naći obavijest o infrastrukturnim projektima u Alžiru s adresama institucija zaduženih za njihovo provođenje: ALŽIR, Predsjednički program i razvoj (hr, fra) .

KRALJEVINA MAROKO

Podrobnije obavijesti o nacionalnim javnim infrastrukturnim projektima u Kraljevini Maroko zainteresirane hrvatske građevinske tvrtke mogu potražiti na: www.marchespublics.gov.ma. Hrvatske tvrtke mogu kontaktirati marokanske firme koje se bave projektiranjem svih značajnih građevinskih projekata niskogradnje i infrastrukture, a najveća i najpoznatija je SCET-SCOM koja sa svojih 250 stručnih suradnika radi na području građevinarstva i javnih radova, vodovoda i odvodnje, razvoja poljoprivrede i zaštiti okoliša. Više podataka na: www.scet-scom.ma. Adresa sjedišta tvrtke u Rabatu: SCET-SCOM Espace les palmiers Angle Av. Annakhil et Mehdi Benbarka Hay Riad, Rabat. Tel: 0537 57 68 00, fax: 0537 71 46 50, e-mail: info@scet.ma.

SULTANAT OMAN

U nastavku teksta nalaze se linkovi web stranica u Omanu: OMAN, www.thewavemuscat.com.

Zainteresirani za poslovanje u Omanu bi trebali stupiti u kontakt s prof. Brankom Galićem, Business Development Managerom (Innovation Group llc, P.O.Box 705, MSQ, P.C. 115, Muscat, Sultanate of Oman, tel.:+968 244 888 40 begin_of_the_skype_highlighting +968 244 888 40 FREE end_of_the_skype_highlighting, fax:+968 244 752 23, GSM:+968 952 990 04 begin_of_the_skype_highlighting +968 952 990 04 FREE end_of_the_skype_highlighting). Gosp. Galić može osigurati jednu od nekoliko manjih ili srednjih graditeljskih omanskih firmi s kojima bi se moglo zajednički ući u ovaj projekt, a što bi zainteresiranima olakšalo sudjelovanje u istome.