Održana radionica Financiranje poduzetnica

HGK

Institut za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria u suradnji s Women in Adria i Komorom Zagreb održao je radionicu s temom Financiranje poduzetnica.

Uvodnim govorom prisutne je pozdravila Alma Saganić, potpredsjednica udruge Institut za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria, te Ana Mandec, pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta. Skup je pozdravila i Ivana Matić, direktorica Woman in Adria, te je u ime Komore Zagreb sve nazočne pozdravio Zlatan Fröhlich, predsjednik komore Zagreb.

Na radionici su o mogućnostima financiranja automobila i pogodnostima za članice WiA govorili Sanja Mehinović, direktorica regije Raiffeisen leasing, i Paško Anić-Antić iz ATF savjetovanja.
Predavanje o potpori HAMAG-BICRO-a vodila je Marija Oreb, članica Uprave HAMAG-BICRO-a, a naglasak je bio na zapošljavanju osoba na stručno osposobljavanje te načinu financiranja poduzetnika iz državnog proračuna te putem Socijalnog fonda i EU fondova.

Više o mogućnostima koje pruža HBOR financijskim planom Krediti za poduzetnice govorila je Ivana Pukšec, konzultantica za EU projekte i financiranje. Predstavljene su opcije kredita za kupnju osnovnih sredstava (materijalna imovina, osnivačka ulaganja, zemljište, građevinski objekti, oprema i uređaji te osnovno stado i podizanje dugogodišnjih nasada).

Iznos je kredita od 80.000 kuna do 700.000 kuna sa 100% predračunske vrijednosti investicije bez PDV-a.

Zaključak je radionice da ima još puno prostora za napredak te da se situacija u ženskom poduzetništvu postupno poboljšava, što dokazuju nova rješenja aktualnih problema.

Kontakti

  • Komora Zagreb Adresa: Draškovićeva 45 10 000 Zagreb Email: hgkzg@hgk.hr Tel: +385 1 460 6777 Fax: +385 1 460 6813 Fax 1: +385 1 460 6803 predsjednik: dr. sc. Zlatan Fröhlich direktor: Mladen Stević
  • Komora Zagreb Tel: +385 1 460 6777 Email: hgkzg@hgk.hr