Informativna radionica o mogućnostima ugradnje fotonaponskih modula na kuće i zgrade, uz financiranje fondovima EU

Vrijeme održavanja: 16.03.2017.   /   Rok prijave: 13.03.2017.

U četvrtak, 16. ožujka, u ŽK Bjelovar u 10  sati, Igor Petrović, direktor Tehnološkog Parka Bjelovar d. o. o., održat će informativnu radionicu Načini i mogućnosti ugradnje fotonaponskih modula na kuće i zgrade, a nakon njega će Mario Ferić, direktor Regionalne razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije predstaviti mogućnosti financiranja obnovljivih izvora energije u zgradarstvu fondovima EU.

 

Igor Petrović predstavit će tri tehnologije izrade fotonaponskih modula te njihove prednosti i mane kako bi se lakše prepoznale optimalne tehnologije za pojedine slučajeve ugradnje na stambene objekte. Predstavit će načine ugradnje fotonaponskih modula na kuće, zgrade i hale te opisati oblike korištenja tako proizvedene električne energije – od otočnih sustava, korištenja baterija do spajanja na električnu distributivnu mrežu. Na kraju će biti pokazani konkretni podatci o dostupnoj fotonaponskoj energiji za gradove Bjelovar, Daruvar, Čazmu i Garešnicu.

 

Mario Ferić objasnit će mogućnosti financiranja projekata primjene obnovljivih izvora energije u zgradarstvu fondovima EU te kako Regionalna razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije može pomoći prilikom izrade aplikacija za takve projekte.

 

Molimo zainteresirane da do 13. ožujka dostave popunjen obrazac prijavnice za sudjelovanje na informativnoj radionici na e-adresu hgkbj@hgk.hr ili na telefaks:043/ 241- 908.

 

Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Kontakti

  • Miljenko Juratovac Viši stručni referent Tel: +385 43 274 063 Email: mjuratovac@hgk.hr