HGK promovirala strukovna zanimanja na manifestaciji Dojdi osmaš, Zagreb te zove

HGK / HGK
Sanja Šimić, Marin Marinović

U organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, održana je tradicionalna manifestacija Dojdi osmaš, Zagreb te zove! kojom se oko 80 srednjih škola Grada Zagreba predstavljaju učenicima završnih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima kako bi im odluku o izboru primjerene škole i nastavku obrazovanja učinile što lakšom. Ovogodišnja manifestacija održala se 12. svibnja na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Park Zrinjevac). Posjetitelji su tijekom razgledavanja štandova mogli uživati i u prigodnom umjetničkom programu, odnosno glazbeno-scenskim nastupima zagrebačkih srednjoškolaca.

Osim navednih srednjih škola Grada Zagreba, na manifestaciji je svoj info-pult imala i HGK, čiji su predstavnici učenicima, roditeljima i profesorima dijelili brošure s informacijama o prednostima upisa deficitarnh strukovnih zanimanja, poput različitih javnih i privatnih stipendija te sigurnog zaposlenja uz dobra primanja.

Izvor: HGK; Snimio: Marin Marinović.

Na taj način HGK izlazi u susret svojim članicama, osobito u djelatnostima graditeljstva i metaloprerađivača, koji imaju problema s pronalaskom adekvatne radne snage, kao još jedne u nizu aktivnosti u promociji strukovnih zanimanja u Gradu Zagrebu, s obzirom na to da predstavnici HGK drže prezentacije na roditeljskim sastancima u osnovnim školama Grada Zagreba kako bi navedenu skupinu informirali o prednostima upisa u deficitarna strukovna zanimanja.

Za potrebe promocije izrađena je i prigodna brošura koju možete preuzeti ovdje.

 

 

 

Kontakti

  • Marin Marinović Stručni suradnik Tel: +385 1 456 1702 Email: mmarinovic@hgk.hr
  • Sanja Šimić samostalna savjetnica Tel: 01/456-1571 Email: ssimic@hgk.hr