Europski parlament poduzetništva u Bruxellesu: Komore ključne za jačanje europskoga gospodarstva

HGK
Predstavnici šest hrvatskih tvrtki s potpredsjednikom HGK Želimirom Kramarićem (sasvim desno na slici) u Europskom parlamentu

Hrvatska gospodarska komora je sa svojom krovnom organizacijom Eurochambres organizirala susret dužnosnika Europske unije i europskih poduzetnika - European Parliament of Enterprises (EPE) na kojemu je sudjelovalo šest hrvatskih tvrtki: Agrokor, Đuro Đaković, Opereta, Kognosko, Mstart i Stražaplastika.

Europski_parlament_poduzetnistva_800x451.jpg

Hrvatska delegacija u Europskom parlamentu poduzetništva; Izvor: HGK.

"Uloga gospodarskih komora u jačanju europskoga gospodarstva je ključna," rekao je potpredsjednik Europske komisije Jyrki Katainen u Europskom parlamentu gdje je raspravljalo više od 800 poduzetnika iz 45 zemalja. Teme rasprave bile su trgovina, jedinstveno tržište, održivost i vještine. Tijekom rasprave zaključeno je kako treba i dalje raditi na jedinstvenom tržištu i olakšavanju poslova za male i srednje tvrtke.

Razgovarajući o poboljšanju poslovne klime u Europi poduzetnici su zatražili od Europskih institucija olakšavanje poslovanja i ukidanje svih barijera posebice za male i srednje tvrtke koje čine najveći dio europskog gospodarstva. Zaključeno je kako jedna od najvažnijih politika Europske komisije treba biti jačanje digitalnog tržišta.

PredsjednicaRH&gospodarstvenici_800x450.jpg

Susret delegacije hrvatskih gospodarstvenika u Bruxellesu s predsjednicom Republike Hrvatske; Izvor: HGK.

HGK je hrvatskim gospodarstvenicima u Europskom parlamentu organizirala susret s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović. S predsjednicom su gospodarstvenici razgovarali o važnosti jačanja hrvatskoga gospodarstva koje je sada sastavni dio europskih napora za jačanjem konkurentnosti.

Kontakti

  • Bruno Lopandić Zamjenik direktorice Tel: 0032 2 234 3925 Email: blopandic@hgk.hr