Kupujmo hrvatsko – Hrvatski proizvodi za hrvatski turizam

od 23.03.2015 do 24.03.2015

Hrvatska gospodarska komora nastavlja tradiciju od 1997. godine provođenja akcije Kupujmo hrvatsko, ove godine i kroz specijalizirani projekt  Kupujmo hrvatsko - Hrvatski proizvodi za hrvatski turizam. Projekt će se održati 23. i 24. travnja 2015. na 2.500 četvornih metara u sportskoj dvorani Žatika u Poreču.

U sajamskom ozračju domaći proizvođači predstavit će svoje proizvode i usluge kroz nekoliko tematskih područja definiranih prema potrebama hotela, ugostitelja te ostalih  pružatelja smještaja i drugih usluga u turizmu.

Ciljevi projekta Kupujmo hrvatsko – Hrvatski proizvodi za hrvatski turizam kroz izravno umrežavanje proizvođača i krajnjih kupaca – nuditelja usluga u turizmu kroz izložbu hrvatskih proizvoda u sajamskom ozračju i kroz B2B susrete, identificiranje prepreka i pronalaženje rješenja za bolju suradnju domaćih proizvođača i pružatelja usluga u turizmu kroz panele i prezentacije te educiranje najmlađih naraštaja i građanstva o postojanju kvalitetnih hrvatskih proizvoda:

  •  Potaknuti kvalitetniju suradnju i bolji plasman domaćih proizvoda na domaćem tržištu
  •  Utjecati na konkurentnost hrvatskoga gospodarstva 
  •  Utjecati na to da turizam postane nositelj hrvatskog identiteta kroz ponudu hrvatskih proizvoda
  •  Čuvati radna mjesta
  •  Promovirati kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta

Službeno će otvorenje biti u četvrtak, 23. 04. 2015. u 10 sati, dok se za građane i grupne posjete škola vrata otvaraju od 15 sati.

Posjetitelji će ovom prilikom moći pogledati izložene hrvatske proizvode, opipati, degustirati, ali i kupiti te poslušati brojne promotivne i edukativne prezentacije.

Ulaz je besplatan.

Pozivamo sve hrvatske proizvođače, pružatelje usluga u turizmu i građane da svojim sudjelovanjem podrže ovu inicijativu kako bismo sačuvali radna mjesta, potaknuli domaću proizvodnju i kupovinu domaćih proizvoda kao uvjet oporavka, rasta i stabilnosti hrvatskoga gospodarstva.

Partner projekta: Grad Poreč

Organizatori
Partner
Kontakti
Sektor za trgovinu
Tel: 01/456-1624
trgovina@hgk.hr
Lokacija
Rooseveltov trg 2, 10 000 Zagreb