U ŽK Sisak održan seminar o pripremama za završni račun i PDV u poslovanju s tuzemstvom

HGK
Seminar o računovodstvenim i poreznim propisima u ŽK Sisak
Vrijeme održavanja: 24.11.2016.
Uz Sisak, jesenski ciklus seminara koje Hrvatska gospodarska komora besplatno organizira za svoje članice, u suradnji s Hrvatskom komorom poreznih savjetnika, održan je i u Puli, Rijeci, Zadru, Splitu, Dubrovniku, Vukovaru, Osijeku, Bjelovaru i Zagrebu.

Županijska komora Sisak, u suradnji s Hrvatskom komorom poreznih savjetnika, održala je 24. studenoga seminar Računovodstveni i porezni postupci – priprema za završni račun i PDV u poslovanju s tuzemstvom, na kojem je sudjelovalo 70 predstavnika tvrtki s područja Sisačko-moslavačke županije.

Seminar su održali ovlašteni porezni savjetnici Ivan Čevizović, Diana Antičić i Ilija Braovac.

U prvom dijelu seminara govorilo se o računovodstvenim i poreznim postupcima pripreme za završni račun, što uključuje obavljanje popisa, analitičko kontrolne postupke te ostale aktualnosti u vezi sa završnim računom. Prisutne su obavijestili i o Pravilniku o strukturi i sadržaju godišnjih financijskih izvještaja te o izmijenjenim standardima financijskog izvještavanja. 

Drugi dio radionice bio je namijenjen PDV-u u tuzemstvu te su Diana Antičić i Ilija Braovac objasnili načela obračuna PDV-a u tuzemstvu prema obračunatoj i naplaćenoj realizaciji, s izuzecima i posebnostima u vezi s tim.

U završnom su dijelu predavači odgovarali na brojna pitanja sudionika.

Cilj je olakšavanje poslovanja tvrtkama i omogućavanja lakšeg razumijevanja poreznih propisa putem izravne komunikacije s ovlaštenim poreznim savjetnicima. Seminar je bio besplatan za članice HGK.

Kontakti

  • Kristina Grabovica viša stručna suradnica Tel: +385 44 522 322 Email: kgrabovica@hgk.hr