HGK promiče domoljubnu ekonomiju i na istoku Hrvatske

HGK
Posjetitelji akcije na Trgu Ante Starčevića u Osijeku
Vrijeme održavanja: 14.10.2016.

Na Trgu Ante Starčevića u Osijeku održana je tradicionalna manifestacija Hrvatske gospodarske komore, najveća nacionalna akcija – Kupujmo hrvatsko. U najvećemu slavonskom gradu predstavilo se gotovo stotinu proizvođača iz cijele Hrvatske, cijene su bile sajamske, a zanimanje kupaca iznimno veliko.

JosipZaher_800x533.jpg

Potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher; Izvor: HGK.

"Potpora građana svakoj akciji Kupujmo hrvatsko domoljubni je pristup ekonomiji. Kupujući hrvatsko podići ćemo potražnju, osigurati radna mjesta i zadržati mlade u zemlji. Kada bi potrošačka košarica sadržavala samo 5 posto više domaćih proizvoda, to bi dalo vjetar u leđa čitavom gospodarstvu", rekao je potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher, otvarajući Kupujmo hrvatsko te je istaknuo da je odgovornost za ekonomsku sliku Hrvatske na svima nama i da ovu sliku moramo živjeti 365 dana godišnje.

Hrvatska gospodarska komora akcijom Kupujmo hrvatsko već devetnaest godina potiče proizvodnju i promiče domaće visokokvalitetne proizvode, osobito nositelje znakova "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko". Time se jača i svijest građana o važnosti kupnje hrvatskih proizvoda.

VladimirSisljagic_800x534.jpg

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić; Izvor: HGK.

"Slavonija obiluje kvalitetnim domaćim proizvodima. Unatoč tomu, mi uvozimo čak 15 milijardi kuna prehrambenih proizvoda. To se mora promijeniti", rekao je osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić te dodao kako vjeruje da će HGK i ostale gospodarske institucije naći rješenja da naši kvalitetni proizvodi budu konkurentni na domaćem, ali i stranom tržištu. Šišljagić ističe da je potrebno donijeti mjere koje bi omogućile približavanje slavonskih proizvoda Jadranu.

ZoranKovacevic_800x533.jpg

Predsjednik Županijske komore Osijek Zoran Kovačević; Izvor: HGK.

"Naše Slavonce muče uvozni proizvodi sumnjive kvalitete. Kupujući hrvatsko osiguravamo budućnost svoje djece. Akcija sadržava poruke o unaprjeđenju gospodarstva, povećanju proizvodnje i zaposlenosti te, naposljetku, o osiguranju naše budućnosti u Hrvatskoj", rekao je predsjednik ŽK Osijek Zoran Kovačević, ističući da građani danas prepoznaju kvalitetu i važnost kupovine hrvatskih proizvoda.

IvicaVrkic_800x533.jpg

Osječki gradonačelnik Ivica Vrkić; Izvor: HGK.

Apelirajući prema Vladi da zaštite domaće proizvođače, osječki gradonačelnik Ivica Vrkić rekao je da mi možemo kupovati domaće, ali nam je zaista potrebno uvođenje mjera za reguliranje uvoza.

Kontakti

  • Ines Balog Viša stručna suradnica Tel: +385 31 223 819 Email: ibalog@hgk.hr
  • Tihana Buić Stručni suradnik Tel: +385 1 456 1550 Email: tbuic@hgk.hr
  • Petra Halar Pripravnik Tel: +385 1 456 1708 Email: phalar@hgk.hr