Izvor: Desa

Na Stradunu završen deseti Hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade


Objavljeno: 22. 09. 2016. , Ažurirano: 06. 10. 2016.


Udruga DEŠA – Dubrovnik, Dubrovačka naranča i Županijska komora Dubrovnik organizirali su 1. i 2. listopada u Dubrovniku deseti Hrvatski festival pekmeza, džema i marmelade.

Već desetu godinu zaredom Udruga Deša – Dubrovnik, Dubrovačka naranča i Županijska komora Dubrovnik organiziraju Hrvatski festival džema, pekmeza i marmelade. Ove se godine održao 1. i 2. listopada na Stradunu ispred crkve sv. Vlaha, gdje se predstavilo 28 izlagača iz cijele Hrvatske.

U sklopu događanja dodijeljene su nagrade najboljima u četirima kategorijama (za najbolji pekmez, marmeladu, džem i ekstra džem), prema četirima kriterijima: okusu, boji, mirisu i gustoći.

Dobitnici medalja su:              

Kategorija džem

Zlatna medalja: OPG Pave Radelj – za džem od smokava 

Srebrna medalja: OPG Marija Tudor-Šore – za džem od mirte, Domaća radinost „VIKO“ – za džem od jagoda, Domaća radinost „VIKO“ – za džem od smokve 

Brončana medalja: OPG Ivica Matijević – za džem od smokava 

Kategorija ekstra džem

Zlatna medalja: DEŠA PRO d. o. o. – za ekstra džem od dubrovačke ljute naranče 

Srebrna medalja: OPG Klaudia Krstičević – za ekstra džem od suhe smokve 

Brončana medalja: OPG Protić Sanja – za ekstra džem od limuna 

Kategorija pekmez

Zlatna medalja: OPG Ivica Matijević – za pekmez od marelice

Srebrna medalja: OPG Ruse Sambrailo – za pekmez od drenjine

Brončana medalja: OPG Josip Milatić – za pekmez od grožđa

Kategorija marmelada

Zlatna medalja: OPG Ivica Matijević – za marmeladu od klementina 

Srebrna medalja: OPG Klaudia Krstičević – za marmeladu od kumquata

Brončana medalja: OPG Nina Sardi – za marmeladu od naranača s chia sjemenkama 

Pokrovitelji odgađanja i ove su godine Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, Turistička zajednica Grada Dubrovnika te, putem projekta SUSY, Europska unija.